Δώρα Χρυσικού: “Mε αφόρισε η εκκλησία, φανατισμένοι πήγαν να με ρίξουν στο ποτάμι”

at 7:32 μμ
898
Δώρα Χρυσικού: "Mε αφόρισε η εκκλησία, φανατισμένοι πήγαν να με ρίξουν στο ποτάμι"


Η Δώρα Χρυσικού μίλησε για τον καρκίνο, το ελληνικό #MeToo, τη “Γη της Ελιάς” και τον αφορισμό της σε ηλικία 14 χρονών.

Η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού βρέθηκε καλεσμένη στο “MEGA Καλημέρα” το πρωί της Παρασκευής (31/12), όπου μίλησε για τον ρόλο που υποδύεται στη “Γη της Ελιάς“, για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, για το #MeToo, αλλά και για τον αφορισμό της από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, όταν η ίδια ήταν 14 ετών.

Είμαστε χαρούμενοι για τη σειρά και που έχουμε δουλειά μετά από δύο δύσκολα χρόνια.. Να πούμε ότι δεν χαιρόμαστε που η σειρά πάει τόσο καλά, θα ήταν ψέμα. Αυτός άλλωστε είναι ο απώτερος σκοπός, να αγαπηθεί αυτό που κάνουμε. Για να υποδυθείς ένα χαρακτήρα πρέπει να τον κατανοήσεις και να τον αγαπήσεις. Δεν υπάρχει χαρακτήρας που να είναι απόλυτα καλός ή κακός, το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους.“, είπε στην αρχή.

Δώρα Χρυσικού: H μάχη με τον καρκίνο

Το 2021 ήταν μία δύσκολη χρονιά. Εγώ αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι το έχω αφήσει πίσω μου. Όλο αυτό που πήρα από αυτό ήταν το εύθραυστο της ζωής, ότι είναι μία αστραπή. Το άλλο είναι ότι έχουμε δύναμη που πολλές φορές δεν κατανοούμε απόλυτα ότι την έχουμε.

Θέλω να σπάσω τα στερεότυπα. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Προσπάθησα να μην τον προτάξω, να μην τον αφήσω να με περιβάλλει και να με γκρεμίσει. Ο φόβος είναι κάτι πολύ φυσιολογικό και ανθρώπινο. Απλώς νομίζω ότι πρέπει να αρθούμε πάνω από τον φόβο για να μπορέσουμε να υπάρξουμε“.

Για το κίνημα #ΜeToo στην Ελλάδα

Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει και να αποδεχτεί όσους έχουν δεχτεί κακοποιητικές συμπεριφορές. Νομίζω μόνο καλό μπορεί να βγει από αυτό. Όταν διαχειρίζεσαι το τραύμα, όταν το επικοινωνείς, είναι ένα βήμα προς το φως. Πλέον μπορούμε να αναπνέουμε πιο ελεύθερα, γιατί αυτό το πράγμα δεν είναι πια ανεκτό. Οι θύτες ξέρουν πότε έχουν περάσει τα εσκαμμένα“.

Τέλος, η Δώρα Χρυσικού αναφέρθηκε στη συμμετοχή της στην ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, “Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού“, του 1991, μια ταινία που αποτέλεσε την αιτία του αφορισμού της από την εκκλησία.

Με αφόρισε η εκκλησία. Ήμουν η πέτρα του σκανδάλου. Έχω ζήσει σκηνές απείρου κάλλους στην Φλώρινα, φανατισμένους να με τραβάνε από τα μαλλιά μέσα στα χιόνια να με ρίξουν στο ποτάμι. Ήταν τρομακτικό να το ζεις αυτό στα 14 σου“, δήλωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή

Σχετικά

Back to top