Τουρισμός: Κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα «ψηφίζουν» Έλληνες και ξένοι τουρίστες

at 4:50 μμ
195


Προς νέο ρεκόρ διανυκτερεύσεων φέτος τα ενοικιαζόμενα

Ο τουρισμός στην χώρα έχει ξεκινήσει και φέτος κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα «ψηφίζουν» ακόμη περισσότεροι Έλληνες και ξένοι τουρίστες παρά την αύξηση 10% με 15% συγκριτικά με πέρυσι.

Τα τελευταία δεδομένα δείχνουν, ότι έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου 2023, οι πληρότητες για κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα υπερβαίνουν ήδη το 85% και δεν αποκλείεται να επιτευχθεί sold out, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες τους φθινοπωρινούς μήνες.

Τουρισμός: Μια ανάσα από τα επίπεδα του 2019 τα κάμπινγκ

Σταθερά υψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών, βρίσκονται και πάλι από το 2021 τα κάμπινγκ της Ελλάδας, στα οποία η επισκεψιμότητα «χτύπησε κόκκινο» το 2019, οπότε και τα επέλεξαν για τις διακοπές τους 3,1 εκατομμύρια άτομα πανελλαδικά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ και επικεφαλής των κάμπινγκ Χαλκιδικής, Αντώνη Δεληδημητρίου.

Υπό την προϋπόθεση ότι οι καιρικές συνθήκες δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία των κάμπινγκ κατά τους φθινοπωρινούς μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023, τότε δεν αποκλείεται ο κλάδος να προσεγγίσει τα επίπεδα του 2019 «έτος που αποτέλεσε και αποτελεί χρονιά ορόσημο για τα κάμπινγκ της χώρας», υπογράμμισε ο ίδιος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη φετινή σεζόν «αφού τα δείγματα που λαμβάνουμε είναι άκρως ενθαρρυντικά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε ότι το 2022 σημειώθηκε αύξηση διανυκτερεύσεων στα κάμπινγκ της χώρας έναντι του 2021, ενώ σε σχέση με το 2019 «το κενό που έχει μείνει να καλυφθεί κυμαίνεται στο 10%-15%», επισήμανε.

Μιλώντας για τους επισκέπτες των κάμπινγκ της χώρας, ο κ. Δεληδημητρίου γνωστοποίησε ότι αυτά σε Πελοπόννησο και νησιά «δουλεύουν» κυρίως με ξένους, ενώ σε Πιερία, Χαλκιδική και υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα ποσοστό άνω του 65% είναι Έλληνες και ακολουθούν οι Βαλκάνιοι, κυρίως Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Σέρβοι και Ευρωπαίοι, ήτοι Γερμανοί, Αυστριακοί, Άγγλοι και Ιρλανδοί.

Για την άνοδο των τιμών σε ποσοστό ως και 15% φέτος, σε σχέση με πέρυσι, επισήμανε ότι «οι ιδιοκτήτες των κάμπινγκ πέρυσι δεν ενσωμάτωσαν τις αυξήσεις που προκλήθηκαν λόγω της διεθνούς συγκυρίας σε διάφορα είδη και πεδία, όπως και αυτή της ενέργειας αφού οι τιμοκατάλογοι σε όλα τα τουριστικά καταλύματα βγαίνουν Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο οι τελευταίοι με τους tour operator».

Προς νέο ρεκόρ διανυκτερεύσεων φέτος τα ενοικιαζόμενα

Είναι σχεδόν αδύνατον να βρει κάποιος τη φετινή σεζόν και συγκεκριμένα έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2023 ενοικιαζόμενο δωμάτιο και διαμέρισμα στη Χαλκιδική και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη με τις πληρότητες να αγγίζουν το 90%-95%, ενώ στα πολύ ακριβά καταλύματα – από 250 ευρώ/διανυκτέρευση – οι πληρότητες διαμορφώνονται σε 60% με 70%, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Άριστοτέλης», Τριαντάφυλλο Παπαϊωάννου.

Το 2019 αποτέλεσε μια από τις καλύτερες χρονιές για τους επιχειρηματίες των ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων, αλλά το 2022 «το χαρακτηρίζουμε ως έτος αναφοράς, έχοντας πετύχει αύξηση έως και 15% σε σχέση με τρία χρόνια πριν, και φέτος, θα πάμε ακόμη καλύτερα», επισήμανε ο κ. Παπαϊωάννου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πληρότητες άνω του 85% μήνα Ιούνιο, είχαμε να δούμε από το 2017».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS – ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ

Πηγή

Σχετικά

Back to top