MasterChef Tελικός: Χτένια, συμπυκνωμένο αγγούρι και γρανίτα χαλεπένιο

at 9:58 μμ
613
MasterChef Tελικός: Χτένια, συμπυκνωμένο αγγούρι και γρανίτα χαλεπένιο

O μεγάλος τελικός του MasterChef 5 ήταν σίγουρο πως θα περιλαμβάνει πολύ απαιτητικές συνταγές. Αυτό όμως δε σημαίνει πως τα πιάτα του τελικού δεν είναι πεντανόστιμα. 

Ο παγκοσμίου φήμης guest chef, Jason Atherton, ετοίμασε για τη Μαργαρίτα και τον Διονύση ένα απίστευτο ορεκτικό με χτένια, συμπυκνωμένο αγγούρι και γρανίτα χαλεπένιο. Δείτε παρακάτω τη συνταγή: 

MasterChef τελικός: Tα πιάτα του Jason Atherton που θα κρίνουν τον νικητή!

Για τη γρανίτα χαλεπένιο

300 γρ. χυμό λάιμ
150 γρ. χυμό μήλου
50 γρ. χυμό αγγούρι
60 γρ. πιπεριά χαλεπένιο (χωρίς σπόρια)
125 γρ. νερό
125 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις πιπεριές χαλεπένιο, τον χυμό αγγουριού, λάιμ και μήλου.
  • Περνάμε από τουλουπάνι.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να διαλυθεί.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και αναμειγνύουμε με το μείγμα χαλεπένιο.
  • Παγώνουμε και πριν το σερβίρισμα ξύνουμε από την επιφάνεια.

MasterChef Τελικός: Η αποκάλυψη του Κοντιζά για το δοκιμαστικό που έκανε

Για τον πουρέ λεμόνι

1 κιλό πουρέ λεμόνι

2 κ.σ. πηκτίνη 58

25 γρ. gelan gum

250 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Φέρνουμε τον πουρέ λεμονιού σε βρασμό.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε τον βρασμό σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά ακόμη.
  • Αδειάζουμε σε γαστρονόμο και τοποθετούμε σε τσίλερ να παγώσουμε γρήγορα για να διατηρήσουμε το λευκό χρώμα.
  • Μόλις παγώσουν, κόβουμε σε κομμάτια και χτυπάμε στο μπλέντερ.
  • Περνάμε από σινουά και τοποθετούμε σε μπιμπερό.

Για το λάδι μαύρης ελιάς

100 γρ. μαύρες ελιές

100 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε στον φούρνο στους 110ο για 10΄, τις ελιές μέχρι να ξεραθούν.
  • Στο μπλέντερ χτυπάμε τα δύο υλικά μέχρι να αναμειχθούν (γαλακτωματοποιηθούν).
  • Περνάμε από σινουά και κρυώνουμε, τοποθετούμε σε μπιμπερό για το σερβίρισμα.

MasterChef Τελικός: Το… τρολάρισμα κριτών και παικτών στον Παύλο!

Για το λάδι άνηθου – σχοινόπρασου

200 γρ. σχοινόπρασο

200 γρ. άνηθος

400 ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε τα υλικά στο θερμαινόμενο μίξερ και χτυπάμε στους 70ο C για 8΄.
  • Αφαιρούμε και σουρώνουμε από σινουά εταμίν και τουλπάνι. (Το χρώμα του λαδιού, πρέπει να είναι πολύ σκούρο, σχεδόν μαύρο στην όψη).

Για το πικλόζουμο

  • 80 γρ. ξύδι xeres
  • 100 γρ. λευκό ξύδι
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 τμχ αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 στικ κανέλας
  • 3 τμχ γαρύφαλλο
  • 1 κ.γλ. σπόροι μουστάρδας
  • Κολράμπι

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι φέρνουμε τα ξύδια με τη ζάχαρη σε βρασμό.
  • Μόλις λιώσει η ζάχαρη κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά όσο κρυώνει.
  • Αφού κρυώσει, ρίχνουμε τις φέτες κολράμπι για τουλάχιστον 15΄ να μαριναριστούν.

Masterchef τελικός live με πολλές εκπλήξεις!

Για το wasabi και Yuzu dressing

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 600 γρ. χυμός yuzu
  • 50 ml σόγια light
  • 50 ml λευκή σόγια
  • 20 γρ. φρέσκο wasabi τριμμένο
  • Θαλασσινά βότανα
  • Μάραθο

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία μπασίνα και τα αφήνουμε για 30΄ να μαριναριστούν.
  • Σουρώνουμε και χρησιμοποιούμε πριν το σερβίρισμα

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 5 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.

Πηγή

Σχετικά

Back to top