Κατερίνα Λέχου: «Αυτό είναι ίσως το πιο μεγάλο θαύμα που έχει συμβεί στη ζωή μου»

at 7:56 μμ
774
Κατερίνα Λέχου: «Αυτό είναι ίσως το πιο μεγάλο θαύμα που έχει συμβεί στη ζωή μου»

«Υπάρχει ακόμη στη μνήμη μου το ότι αισθανόμουν πως έφευγε ένα βάρος από πάνω μου», λέει η Κατερίνα Λέχου.

Στο περιοδικό Hello και τον Γιάννη Βίτσα παραχώρησε συνέντευξη η Κατερίνα Λέχου, η οποία αναφέρθηκε στα θαύματα που έχει βιώσει στη ζωή της.

Πίστευες από μικρή στο Θεό ή τον ανακάλυψες στην πορεία της ζωής σου;

Θυμάμαι ότι όταν ήμουν πολύ μικρή, ερχόταν η γιαγιά μου στο κρεβάτι μου πριν κοιμηθώ και έκανε την προσευχή. Υπάρχει ακόμη στη μνήμη μου το ότι αισθανόμουν πως έφευγε ένα βάρος από πάνω μου. Η πίστη είναι βιωματική, δεν είναι ακαδημαϊκό θέμα.

Έχεις βιώσει κάποιο θαύμα στην προσωπική σου διαδρομή;

Βέβαια! Μου έχουν συμβεί πολλά μικρά ή πιο μεγάλα καθημερινά θαύματα. Υπάρχει όμως ένα συμβάν που έχει αποτυπωθεί στη μνήμη μου γιατί ήταν ουσιαστικό θέμα επιβίωσης.

Δηλαδή;

Κάποια στιγμή βρέθηκα σε ένα νοσοκομείο της Αμερικής κλινήρης, ανήμπορη, χωρίς να έχω δίπλα μου έναν δικό μου άνθρωπο. Έπρεπε να φύγω από το νοσοκομείο σε τρεις ημέρες κι εγώ δεν είχα τη δύναμη ούτε να περπατήσω μέχρι το διάδρομο. Ενώ σκεφτόμουν αγωνιωδώς τι θα κάνω, με επισκέφτηκε ένας άνθρωπος που δεν περίμενα. Τον ρώτησα αν μπορούσε να με φιλοξενήσει σπίτι του για ένα διάστημα και μου απάντησε θετικά ενώ τη δεδομένη στιγμή δεν είχε στέγη εκεί. Μέσα σε λίγες ώρες βρήκε και με φιλοξένησε για τους επόμενους δύο μήνες, που ήταν αναγκαίοι για να αναρρώσω και να μπορέσω να ταξιδέψω. Αυτό είναι ίσως το πιο μεγάλο θαύμα που έχει συμβεί στη ζωή μου, πέρα από πολλά μικρά καθημερινά που βιώνω. Όμως η προϋπόθεση για το θαύμα είναι να θέλεις να το δεις ως τέτοιο.

Οπότε, ούσα ένα βαθιά θρησκευόμενο άτομο, δεν έχεις φόβο του θανάτου;

Όταν συμφιλιωνόμαστε με τη ζωή, αυτόματα συμφιλιωνόμαστε και με τον θάνατο, είναι αλληλένδετα για εμένα. Όχι ότι δεν φοβάμαι, απλώς δεν ανησυχώ. Θα ανησυχώ για το σίγουρο;




Πηγή

Σχετικά

Back to top