Φόρεσε το Rabbit Head όπως το οραματίστηκε ο Andy Warhol

at 7:39 μμ
465
Φόρεσε το Rabbit Head όπως το οραματίστηκε ο Andy Warhol

Κατά τη διάρκεια των 60s, των 70s και των 80s, ο Andy Warhol δημιούργησε πολλά, εμβληματικά έργα τέχνης για το Playboy, συμπεριλαμβανομένων Polaroids διάσημων ηθοποιών, πορτραίτα του ίδιου, και ίσως το περιβόητο εξώφυλλο του 1986, μια μπλε και ροζ εκδοχή του κλασικού Rabbit Head.

Η ιστορία του Rabbit Head όπως το φαντάστηκε ο Warhol είναι γνωστή. Ο ήδη γνωστός και επιτυχημένος καλλιτέχνης, μετά από μια σειρά από συνεργασίες με το Playboy, έφτιαξε 4 πίνακες σε διάφορα χρώματα για το Playboy. Το περιοδικό είχε το δικαίωμα να επιλέξει μία από τις τέσσερις με αντάλλαγμα την αμοιβή του Warhol για το έργο. Ο καλλιτέχνης γνώριζε ότι οι τρεις άλλες εκδοχές θα μπορούσαν ενδεχομένως να αυξήσουν την αμοιβή του μέχρι και 20 φορές παραπάνω όταν πωληθούν σε εμπόρους τέχνης.

Αυτό που δεν φαινόταν να είχε συνειδητοποιήσει ήταν ότι το Playboy θα χρειαζόταν την υπογραφή του για την έντυπη έκδοσή προκειμένου να προστεθεί ένα επιπλέον πλαίσιο στο εξώφυλλο, το οποίο θα έφερε το αδιαμφισβήτητο αποτύπωμα του Warhol με ή χωρίς την υπογραφή του. Επιπλέον, ο ίδιος ο καλλιτέχνης, ο οποίος υπέγραφε εύκολα το οτιδήποτε για κάποιον συλλέκτη αναμνηστικών, ποτέ δεν υπέγραψε τα έργα του. Αλλά το Playboy πλησίασε τον καλλιτέχνη προκειμένου να αποσπάσει μια υπογραφή του, ο οποίος ενέδωσε τελικά, στέλνοντας την υπογραφή του με σκοπό να συνδεθεί με το cover mock-up. Έτσι το εξώφυλλο είναι εξαιρετικά σπάνιο: Ένας υπογεγραμμένος Warhol.

H αγάπη του Warhol για το Playboy μπορεί πλέον να γίνει στοιχείο του outfit σου ή ακόμα και του χώρου σου. Κάνε click εδώ για να επενδύσεις σε ένα Playboy x Andy Warhol t-shirt ή πίνακα.


Πηγή

Σχετικά

Back to top