Ελένη Ψυχούλη: H εντυπωσιακή πρεμιέρα

at 5:08 μμ
709
Ελένη Ψυχούλη

Η Ελένη Ψυχούλη έκανε πρεμιέρα στον ΣΚΑΪ με ένα διαφορετικό γευστικό ταξίδι στο βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο. Ενώ πριν λίγες μέρες είχε μιλήσει στην Ελεονώρα Μελέτη για το νέο της ξεκίνημα επαγγελματικά και προσωπικά.

Με ένα πολύ όμορφο οδοιπορικό στις Ανατολικές πλαγιές του Πηλίου, η πολύ έμπειρη chef Ελένη Ψυχούλη με την εκπομπή της «Συνταγές Ψυχής» έφερε πολλές θετικές εντυπώσεις. Από την εκπομπή «παρέλασαν» κάτοικοι της περιοχής αλλά και η Τάνια Τσανακλίδου που διατηρεί εξοχικό στο Πήλιο.

Κουβέντιασαν και μαγείρεψαν με την Ελένη Ψυχούλη και οι τηλεθεατές «ψήφισαν» τη συγκεκριμένη παραγωγή, η οποία σημείωσε 14,8% στο σύνολο της τηλεθέασης και 11% στις ηλικίες 18-54. Η εκπομπή της ήταν πολύ ενδιαφέρουσα με καλή ροή , όμορφα γυρίσματα και πετυχημένες συνταγές.

Ελένη Ψυχούλη

Ελένη Ψυχούλη: Η καλλιέργεια της ελιάς

Παρ’ όλο που πολλοί δεν το γνωρίζουν, η καλλιέργεια της ελιάς είναι σημαντική εδώ και εκατοντάδες χρόνια σ’ αυτή την περιοχή. Οι γαλιάγρες, δηλαδή τα ελαιοτριβεία είναι διάσπαρτα παντού, ακόμη και πλάι στο νερό και επιβεβαιώνουν τη σύνδεση του Πηλιορίτη με την ελιά. Ακόμη και σήμερα, οι κάτοικοι το θεωρούν ντροπή να μην πηγαίνουν κάθε χρόνο στο ελαιοτριβείο έστω και λίγες ελιές, για τη δική τους κατανάλωση· πολλοί, μάλιστα, αφήνουν τις δουλειές τους και ασχολούνται με το μάζεμα της ελιάς. Η πορεία του ελαιόλαδου από το μάζεμα της ελιάς στο χωράφι μέχρι να μπει στο μπουκάλι και όλες οι πληροφορίες που οι περισσότεροι αγνοούμε γι’ αυτό το πολύτιμο αγαθό της διατροφής μας.

Πρώτο μαγείρεμα στην εκπομπή, το κολατσιό του εργάτη, στο χωράφι: ρέγκα ψητή στην εφημερίδα με πορτοκάλι, ελιές και κρεμμύδι. Στη συνέχεια, η στιγμή που βγαίνει το πρώτο λάδι, που όλοι συγκινούνται και εύχονται και το ψωμί που καψαλίζεται στον φούρνο του ελαιοτριβείου για να φαγωθεί με το πρώτο λάδι. Με ένα μπουκάλι από το φρέσκο λάδι, ως πεσκέσι, πάμε στο σπίτι της Τάνιας Τσανακλίδου. Η Ελένη ζυμώνει και αφήνει το ζυμάρι να φουσκώσει δίπλα στον φούρνο. Περιμένοντας, η Τάνια φτιάχνει λιγκουίνι με αυγοτάραχο… Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, η Ελένη φτιάχνει τυρόψωμο και για επιδόρπιο κρέμες με λεμόνι.

Πηγή

Σχετικά

Back to top