Τζώρτζια Κεφαλά: «Από το υπόγειο στο Κολωνάκι βλέπαμε την αφρόκρεμα της τέχνης να πίνει καφέ» |

at 8:52 πμ
27

«Οι γονείς μου με δυσκολίες μεγάλωσαν τρία παιδιά», λέει η Τζώρτζια Κεφαλά.

Συνέντευξη στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών και τη Σάσα Σταμάτη παραχώρησε η Τζώρτζια Κεφαλά. Η τραγουδίστρια και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τα παιδικά της χρόνια.

Από το Κολωνάκι, µε γονείς θυρωρούς. Μιλήστε µας για τα παιδικά σας χρόνια.

Οι γονείς µου, η Φωτεινή και ο Ηλίας, φτωχοί άνθρωποι, µε υπερηφάνεια, τιµιότητα, εργατικότητα, έντονη χαρά και χαρακτηριστικό χιούµορ. Οπου εργάζονταν γίνονταν απαραίτητοι. Εµπιστοι, άνθρωποι που δεν κουτσοµπόλευαν, αλλά και µε ένα µυαλό κοφτερό, που έδινε λύσεις στα πάντα.

Παρόλο που εκείνη την εποχή κυκλοφορούσε χρήµα στο Κολωνάκι, εκείνοι δεν έπαιρναν ποτέ ούτε χρήµα ούτε αντικείµενα αξίας, για να µπορούν να έχουν την αυτονοµία τους και τη γνώµη τους ακέραιη.

Με δυσκολίες λοιπόν µεγάλωσαν τρία παιδιά, δίνοντας και την καλοσύνη και την ποιότητα και την περηφάνια και την «ξεροκεφαλιά» τους βέβαια… ως προίκα σε ένα φαινοµενικά πλούσιο περιβάλλον, µε έντονες ανισότητες όµως, κινδύνους, αλλά και γεµάτο ευκαιρίες, όπως ήταν το Κολωνάκι.

Βγαίναµε από το υπόγειο όπου ζούσαµε και βλέπαµε την αφρόκρεµα της Τέχνης να πίνει καφέ, πηγαίναµε σχολείο στο Μαράσλειο και βολτάραµε στον Εθνικό Κήπο, δίπλα από τη Βουλή.

Ποιος είναι ο πολιτικός σας στόχος;

Πολιτικός στόχος είναι η απλούστερη ζωή. Αυτή που δεν κάνει τον άνθρωπο παραγωγική µηχανή. Η δυνατότητα συνύπαρξης µε όλους. Η κουλτούρα συνεργασίας και συµπερίληψης. Σε µια χώρα που θα σέβεται τα όνειρα, την Υγεία και την Παιδεία, όπως θα σέβεται και την ίδια τη ζωή σε οποιαδήποτε µορφή της. Τους ίδιους στόχους έχω και µουσικά και προσωπικά. ∆εν θα µπορούσαν να διαφέρουν.


Διαβαστε Ακομη

Πηγή

Σχετικά

Back to top