Ελεονώρα Μελέτη: «Θα γίνει η επανάσταση από το Instagram ή έχουμε μεγάλη ανάγκη να ακουστούμε;» |

at 8:21 πμ
188

“Η κριτική μέσω γενικεύσεων από τον καναπέ μας θα οδηγήσει σε ανατροπές ή απλά χρειαζόμαστε να γίνουμε μέρος της εκάστοτε τραγωδίας;”

Τους προβληματισμούς της για όσες αναρτήσεις βλέπει στο Instagram σχετικά με συνταρακτικά γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα μας εξέφρασε η Ελεονώρα Μελέτη με μία δημοσίευσή της.

«Αυτό που εμένα προσωπικά με προβληματίζει είναι πως μέσα σε όλα τα προβλήματα και τις τραγωδίες του τόπου μας, υπάρχει άπλετος χρόνος, διάθεση, συχνά πιστεύω και ανάγκη για Stories με κοινωνικά καταγγελτικό χαρακτήρα χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποδέκτη, repost σε βαθυστόχαστα αποφθέγματα και όλα τα σχετικά. Συγχωρείστε με αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω τη συμβολή τους σε τόσο κρίσιμες για όλους μας στιγμές.

Θα γίνει η επανάσταση από το Instagram ή απλά η ανάγκη μας να ακουστούμε είναι τόσο μεγάλη; Και αν ναι, γιατί; Για να επέλθει η αλλαγή ή για να «αισθανθούμε»; Η κριτική μέσω γενικεύσεων από τον καναπέ μας θα οδηγήσει σε ανατροπές ή απλά χρειαζόμαστε να γίνουμε μέρος της εκάστοτε τραγωδίας;

Όλη αυτή η ηθική φιλοσοφία που εκφράζει ο καθένας εδώ μέσα είναι και στάση ζωής; Αποτυπώνεται μέσα από το προσωπικό μας στίγμα και στην κοινωνία ή απλά κουνάμε δάκτυλο; Και αν ναι γιατί δεν διάγουμε βίον ενάρεστο όπως οι φιλοσοφίες μας;

Αυτά σκέφτομαι και καταλήγω πως τελικά ακόμη και ο θάνατος σπουδαίων προσώπων με τα γνωστά rip όπως και όλη αυτή η φασαρία και η βοή της πολυλογίας που πιάνει τα social media με αφορμή κάθε κακό δεν αποσκοπεί πουθενά παρά σε μια αυτοέκφραση που εκτονώνεται εδώ και μένει εδώ. Καμιά ουσία. Και ναι, εγώ μόλις έκανα το ίδιο» έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη.


Διαβαστε Ακομη

Πηγή

Σχετικά

Πέθανε η Ντενίζ Μπαλτσαβιά |

14 Φεβρουαρίου, 2023
Η ανάρτηση που έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας για την Ντενίζ Μπαλτσαβιά. Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή η…
Back to top