Στέφανος Ξενάκης: «Χάραξα στον τοίχο της φυλακής τα κεφάλαια για το βιβλίο μου» |

at 12:01 μμ
185

«Οι άνθρωποι εκεί δεν είχαν social media, αλλά όταν ένας έχει πρόβλημα, ορμάνε όλοι να βοηθήσουν» συμπλήρωσε o Στέφανος Ξενάκης

Ο Στέφανος Ξενάκης έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την οικονομική του καταστροφή, αλλά και τα 24ωρα που πέρασε μέσα στη φυλακή. Ο γνωστός συγγραφέας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» κι εξήγησε αρχικά, πως καταστράφηκε η επιχείρησή του, καθώς βρέθηκε με ακάλυπτες επιταγές και χρέη.

«Είχα επιχείρηση. Μια διαφημιστική εταιρεία, από το 1998 έως το 2015. Δεκαεπτά χρόνια, συνεπέστατος σε όλες τις υποχρεώσεις. Στο κομμάτι της διαφήμισης υπάρχει μια λεπτομέρεια, δεν πληρώνεσαι με μετρητά, αλλά με επιταγές», είπε αρχικά.

«Από το 2013 και μετά, όταν άρχισε κι η πρωτοφανής κρίση στην Ελλάδα, άρχισαν κι έκλειναν οι εταιρείες, η μία πίσω από την άλλη. Οπότε, τον έβδομο χρόνο, ήμουν… ως εδώ. Εκατομμύρια ευρώ ανείσπρακτα, φέσια δηλαδή, με 35 άτομα προσωπικό, οπότε μετά από όλη αυτή την περίοδο, αναγκάστηκα να κλείσω την εταιρεία μου, έχοντας διανύσει 17 έτη. Τον τελευταίο χρόνο, δεν άντεξα κι έσκασε η εταιρεία μου», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Αναφορικάμε τα χρέη που τον οδήγησαν στη φυλακή, δήλωσε: «Είχα χιλιάδες επιταγές που τις είχα πληρώσει κανονικά. Τις τελευταίες επιταγές, το τελευταίο εξάμηνο, δεν μπόρεσα να τις καλύψω. Κάλυψα όλο τον κόσμο μου. Από κάποιο σημείο και μετά, έκλεισα την εταιρεία μου και άφησα τα τελευταία χρέη προς ιδιώτες και κάποια τελευταία στο κράτος. Η εκκρεμότητα αυτή δικάστηκε».

Στη συνέχεια, περιέγραψε τη στιγμή της σύλληψής του. «Εκείνη την ώρα, όπως είναι μια μπανιέρα και βγάζεις την τάπα για να αδειάσει το νερό, έτσι κι εγώ ένιωσα ότι έφυγε όλο το αίμα μου. Σε 8 μέρες είχε τελειώσει η εκκρεμότητά μου, ήταν δικαστική εκκρεμότητα σε μια εταιρεία που είχε πτωχεύσει», εξηγεί.

Τέλος, μίλησε για τις μέρες που πέρασε στη φυλακή. «Ήμουν στην πτέρυγα με τα πολύ ελαφρά θέματα. Αυτές τις οκτώ μέρες που έμεινα μέσα, βρήκα πολλή ανθρωπιά εκεί. Βρήκα πολλή αλληλεγγύη, πολλή αγάπη και πραγματικά, ενσυναίσθηση. Οι άνθρωποι εκεί δεν είχαν social media, αλλά όταν ένας έχει πρόβλημα, ορμάνε όλοι να βοηθήσουν», είπε κλείνοντας.


Πηγή

Σχετικά

Back to top