Το Facebook «έκοψε» τα κρεμμύδια Walla Walla γιατί είναι «υπερβολικά σeξι»

at 4:44 μμ
173

Υπάρχουν τα κλασικά κρεμμύδια αλλά και εκείνα που είναι πολύ σeξι για το Facebook, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ένα καναδικό κατάστημα προμήθειας σπόρων.   

Η εταιρεία The Seed Company στο St John’s του Καναδά ήθελε να δημοσιεύσει μια φαινομενικά αθώα αγγελία για σπόρους κρεμμυδιών Walla Walla στο Facebook.   

Αλλά προς έκπληξή τους, απορρίφθηκε επειδή ήταν «υπερβολικά σeξι».   

Σε δήλωση του την Τετάρτη, το Facebook ζήτησε συγγνώμη για το σφάλμα του, ωστόσο αυτό συνέβη λόγω της αυτόματης τεχνολογίας.   

Η διαφήμιση που θεωρήθηκε πολύ σeξι από το Facebook έδειχνε τα κρεμμύδια Walla Walla, γνωστά για το μέγεθός τους και τη γλυκιά γεύση τους, στοιβαγμένα σε ένα ψάθινο καλάθι με λίγο κομμένο κρεμμύδι στο πλάι.   

Χρειάστηκε μια μόνο στιγμή από τον διαχειριστή των καταστημάτων, Jackson McLean για να συνειδητοποιήσει ποιο ήταν το πρόβλημα με την ανάρτηση, όπως είπε.   Τότε κατάλαβε ότι «κάτι σχετικά με τα στρογγυλά σχήματα» θα μπορούσε να είναι υπονοούμενο για στήθος ή γλουτούς.   

Ήξερε ότι οι πελάτες του θα έβρισκαν την απόρριψη της διαφήμισης αστεία και δημοσίευσε τη φωτογραφία, ούτως ή αλλιώς, μαζί με την αυτόματη προειδοποίηση μηνύματος του Facebook «οι καταχωρίσεις ενδέχεται να μην τοποθετούν προϊόντα ή υπηρεσίες με σeξουαλικά προκλητικό τρόπο», στη σελίδα της εταιρείας.   

Ορισμένοι πελάτες του δε, δημοσίευσαν ως απάντηση εικόνες καρότων και κολοκυθιών «με υπονοούμενα».   

Ωστόσο, προσέβαλε επίσης την απόφαση στο Facebook.   

«Χρησιμοποιούμε αυτοματοποιημένη τεχνολογία για να κρατήσουμε το γuμνό μακριά από τις εφαρμογές μας, αλλά μερικές φορές δεν ξέρει (να διακρίνει) ένα κρεμμύδι Walla Walla από ξέρετε τι», δήλωσε η επικεφαλής επικοινωνιών του Facebook στον Canada, Meg Sinclair, στο BBC.   

«Επαναφέραμε τη διαφήμιση και λυπούμαστε για τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην επιχείρηση», πρόσθεσε.   

Η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία ψηφιοποίησης ολόκληρου του αποθέματός της για να καταστήσει τις αγορές στο διαδίκτυο πιο προσιτές εν μέσω της πανδημίας του κορωναϊού, είπε ο κ. McLean, και αυτό περιελάμβανε την προώθηση ορισμένων διαφημίσεων, όπως το κρεμμύδι, στο Facebook.   

Τα κρεμμύδια Walla Walla, «μια παλαιότερη ποικιλία κρεμμυδιών», πρόσφατα επανήλθαν κατόπιν αιτήματος των πελατών. Τώρα δε, έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις τους λόγω της νέας τους φήμης, σημείωσε.   

«Έχουμε πουλήσει περισσότερα τις τελευταίες τρεις ημέρες από ό, τι τα τελευταία πέντε χρόνια», δήλωσε ο κ. McLean, προσθέτοντας ότι τώρα μπορεί κανείς να τα βρει και στην κατηγορία «σέξι κρεμμύδια» στον ιστότοπο της εταιρείας.

Πηγή

Σχετικά

Ολλανδία: Πρωτοποριακό μουσείο

9 Νοεμβρίου, 2020
Σε μία καινοτομία που όμοιά της δεν υπάρχει σε όλον τον κόσμο προχωρά το Μουσείο Μπόιμανς – φαν Μπένινγκεν στο…
Back to top