Γεωργία Μπίκα: Στον Άρειο Πάγο για την καταγγελία βιασμού

at 8:07 μμ
281


Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα η Γεωργία Μπίκα, για την υπόθεση καταγγελίας που είχε κάνει για βιασμό.

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα η Γεωργία Μπίκα, για την πολύκροτη υπόθεση καταγγελίας που είχε κάνει για βιασμό τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, μετά το βούλευμα για απαλλαγή του 27χρονου που κατηγορήθηκε.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr, ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, Νίκος Διαλυνάς, η επόμενη εβδομάδα θα είναι κομβική για την υπόθεση.

Ειδικότερα: “Την επόμενη εβδομάδα θα προβούμε σε δέουσα νομική ενέργεια όσον αφορά το επόμενο βήμα για την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει αν το απαλλακτικό βούλευμα είναι ορθό ή εσφαλμένο. Αυτό είναι το τρίτο βήμα, το οποίο δικαιούμαστε να κάνουμε σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και θα το ασκήσουμε. Αλλά όχι και το μοναδικό, γιατί θα ακολουθήσουν ενδεχομένως και άλλα, όχι εντός Ελλάδος αλλά εκτός Ελλάδος. Είναι κομβική η επόμενη εβδομάδα και για αυτό θα μεταβούμε στην Αθήνα”.

Σχολιάζοντας το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που απαλλάσσει τον 27χρονο κ. Διαλυνάς αναφέρει ότι θα έπρεπε να διδάσκεται σε νομικές σχολές και να υφίσταται την ανάλογη κριτική.

«Ανεξαρτήτως εκβάσεως της υποθέσεως αυτής, όσον αφορά το βούλευμα το οποίο βέβαια δικαιούμαστε όλοι να κριτικάρουμε, χαρακτηριστικό είναι ότι αναφέρει για να αντικρούσει το βίντεο που δείχνει τη Γεωργία Μπίκα να παραπατά όταν είναι έξω από το ξενοδοχείο, ότι ενδεχομένως να παραπατούσε όχι γιατί ήταν μεθυσμένη, αλλά επειδή φορούσε ψηλοτάκουνα. Αυτό βέβαια είναι μια δικαιολογία η οποία κατ’ εμέ τουλάχιστον δεν περιποιεί τιμή στο βούλευμα αυτό, δεδομένου ότι ψηλοτάκουνα φορούσε και όταν πήγαινε στο ξενοδοχείο και εκεί δεν παραπατούσε. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βούλευμα το οποίο θα πρέπει να διδάσκεται στη σχολή δικαστών και στις διάφορες νομικές σχολές της χώρας, για να υφίσταται και την ανάλογη κριτική».

Ερωτηθείς για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η 24χρονη, επεσήμανε πως «είναι αποφασισμένη όσο ποτέ». Υπενθυμίζεται άλλωστε πως όταν έγινε γνωστό το απαλλακτικό βούλευμα, η Γεωργία Μπίκα είχε τονίσει άμεσα ότι θα συνέχιζε τις προσπάθειές της, «ασκώντας όλα τα ένδικα μέσα για να παραπεμφθεί η υπόθεση στο ακροατήριο, για να τεθούν υπόψη των δικαστών όλα τα σοβαρά ζητήματα που μένουν αναπάντητα μέχρι σήμερα, μπροστά σε μία ανοιχτά και δημόσια διαδικασία».

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

 

Πηγή

Σχετικά

Έρχεται η νέα ταινία του Clint Eastwood

10 Αυγούστου, 2021
Του Ιωσήφ Αβράμογλου Το “Cry Macho” είναι μία δραματική ταινία, σε σκηνοθεσία και παραγωγή του Clint Eastwood, με πρωταγωνιστή τον…
Back to top