Μια δημοπρασία πιο εντυπωσιακή και από τo last shot του Jordan

at 1:27 μμ
482
Μια δημοπρασία πιο εντυπωσιακή και από τo last shot του Jordan

Τα παπούτσια Air Jordan της Nike είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, η πιο εντυπωσιακή σειρά αθλητικών παπουτσιών στην ιστορία. Υπήρξαν δεκάδες παραλλαγές που κυκλοφόρησαν με την πάροδο των ετών από το πρωτότυπο που έκανε το ντεμπούτο του στα πόδια του μεγάλου Michael Jordan με τους Bulls το 1984, και όλες έχουν τους φανατικούς οπαδούς τους.

Ο γνωστός οίκος δημοπρασιών, Christie’s, γιορτάζει την εξέλιξη των Air Jordan με τη δημοπρασία «Original Air Takes Flight». Εκεί, τα άτομα που τους αρέσει να γεμίζουν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο τους με σπάνια παπούτσια, θα ξοδέψουν σίγουρα μια περιουσία για να κάνουν δικά τους όλα τα συλλεκτικά κομμάτια που θα εμφανιστούν προς πώληση.

Η δημοπρασία περιλαμβάνει μια σειρά από παπούτσια που έχουν φορεθεί κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, όχι μόνο από MJ αλλά και από τον συμπαίκτη του στους Bulls, B.J. Armstrong, τον θρύλο του ΝΒΑ, Charles Barkley, και ακόμη και τον πρώην παίκτη των New York Yankees, C.C. Sabathia, που προτιμούσε σε αρκετά παιχνίδια τα Air Jordan.

Αλλά όσο εντυπωσιακές είναι και αυτές οι επιλογές, δεν θα είναι οι πιο περιζήτητες στη διαδικτυακή δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 22 έως τις 30 Ιουνίου. Τα βλέμματα πρόκειται να στραφούν στο Black / Red Air Jordan 1, με τον αρχικό δερμάτινο χαρτοφύλακα της Nike και τον κατάλογο πωλήσεων από το 1985. Μιλάμε για ένα πλήρες σετ πρωτότυπων Air Jordans 1-14, δύο από τα οποία έχουν υπογραφεί από τον ίδιο τον Jordan.

Τα πιο πολύτιμα από όλα, ωστόσο, είναι τα παπούτσια Air Jordan 2 που αναμένεται να αγγίξουν έως και 160.000 δολάρια. Ελπίζουμε να μην φορεθούν ξανά σε κάποιο παρκέ από τους αγοραστές και να τοποθετηθούν σε κάποιο μουσείο για να μπορέσουν όλοι να τα χαζέψουν από κοντά.

Πηγή

Σχετικά

Back to top