Βρείτε το τελειότερο κραγιόν, ακολουθώντας τα πιο απλά βήματα

at 8:30 μμ
327

Πάντα θα είναι εύκολο και χρήσιμο να φέρετε στα μέτρα σας το όποιο χρώμα κραγιόν σας αρέσει. Η makeup artist Beck Wainner, μοιράστηκε στο Instyle.com τα πιο απλά βήματα επίτευξης.

Βήμα 1ο: Επιλέξτε ένα χρώμα της αρεσκείας σας

Αναζητώντας το τελειότερο κραγιόν, σκεφτείτε πρώτα τι χρώματα σας αρέσει να φοράτε. Η expert εξηγεί ότι για να γίνει σήμα κατατεθέν σας ένα χρώμα κραγιόν, πρέπει πρώτα απ’ όλα να σας εκφράζει και να αισθάνεστε όμορφα όταν το φοράτε.

Βήμα 2ο: Προσέξτε τους υποτόνους της επιδερμίδας

Το μυστικό για να βρείτε το απόλυτο χρώμα που θα ταιριάζει με κάθε σας εμφάνιση και θα αναδεικνύει την επιδερμίδα σας κρύβεται στη βάση, πιο συγκεκριμένα στον υπότονο. Αυτό είναι το εσωτερικό χρώμα, κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας το οποίο δεν αλλάζει με το φως, τον ήλιο ή το μαύρισμα.

Ο υποτόνος της επιδερμίδας χωρίζεται σε: ζεστό, ψυχρό και ουδέτερο. Οι θερμές αποχρώσεις είναι κίτρινες και ροδακινί, οι ψυχρές είναι ροζ και κόκκινο, ενώ οι ουδέτερες συνδυάζουν και τις δύο κατηγορίες ή κινούνται σε τόνους του λαδί.

Η Beck Wainner δήλωσε μεταξύ άλλων στο InStyle.com ότι “παρατηρώντας τις φλέβες σας, μπορείτε εύκολα να βρείτε και τον υπότονό σας. Με μπλε φλέβες έχετε ψυχρό υπότονο, αν είναι πράσινες ή λαδί έχετε ζεστό και το ουδέτερο είναι ένας συνδυασμός και των δύο”.

To χρώμα κραγιόν λοιπόν, μπορεί να έχει αντίστοιχο υπότονο με την επιδερμίδα σας και να κομποζάρει φανταστικά μ’ αυτή. Για παράδειγμα, αν έχετε ψυχρό υπότονο επιδερμίδας ένα κλασσικό κόκκινο που έχει περισσότερο μπλε θα σας ταιριάξει σούπερ, ενώ έχετε ζεστό υποτόνο, χρησιμοποιήστε σίγουρα ένα κόκκινο με πορτοκαλί μέσα. Κι αν είστε στον ουδέτερο τόνο, είστε τυχερή γιατί υπάρχει μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων, που μπορεί να λειτουργήσει άψογα με την επιδερμίδα σας.

Βήμα 3ο: Πειραματιστείτε με μια ποικιλία χρωμάτων

Ακόμη κι αν έχετε βρει τον υποτόνο της επιδερμίδας σας, το σωστό και τέλειο χρώμα κραγιόν απαιτεί δοκιμές.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να αναζητάτε δείγματα κραγιόν, προκειμένου να βρείτε το τελειότερο χρώμα, αλλά και να τεστάρετε εικονικά χρώματα πάνω σας, κάτι που προσφέρουν αρκετά makeup brands πια.

Βήμα 4ο: Παρακολουθήστε τις τάσεις της σεζόν

Αν δεν ξέρετε από που να πρωτοξεκινήσετε, μιας και υπάρχουν χιλιάδες χρώματα κραγιόν και άπειρες εταιρίες, ρίξτε μια ματιά στις τάσεις της σεζόν. Έτσι, το χρώμα που θα επιλέξετε θα είναι πιο φρέσκο. Μπορείτε, επίσης, να παίξετε με τον τρόπο εφαρμογής του κραγιόν. Η makeup artist προτείνει: “Περάστε λίγο χρώμα στο κέντρο των χειλιών και στη συνέχεια απλώστε το με ένα πινέλο. Μπορείτε να χρησιμοποιείστε κι ένα μολύβι λίγο πιο σκούρο από το κραγιόν για να δημιουργήσετε ένα ombré εφέ”.

Πηγή: instyle.grΠηγή

Σχετικά

Back to top