Χονγκ Κονγκ: Διαδικτυακή έκθεση Art Basel

at 4:46 μμ
425

Η διεθνούς φήμης έκθεση Art Basel κάνει πρεμιέρα για φέτος στο Χονγκ Κονγκ. Σε μία προσπάθεια να διατηρηθεί ζωντανός ο θεσμός που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής, εν μέσω της πανδημίας, 22 τοπικές γκαλερί εκθέτουν τις δημιουργίες τους.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται και ευρωπαϊκές γκαλερί που έχουν παραρτήματα στο Χονγκ Κονγκ, κάτι που τους επιτρέπει να δώσουν το παρών, καθώς δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν.

«Η εικονική πλατφόρμα δεν μπορεί να είναι λύση ακόμα. Βοηθάει αλλά δεν είναι λύση. Μέχρι σήμερα, εδώ που καθόμαστε είναι η λύση για την αγορά της τέχνης. Όμως πρέπει να πω ότι ελπίζω στο μέλλον, ίσως στο άμεσο μέλλον, να συνυπάρξει μία παράλληλη ανάπτυξη τόσο του φυσικού χώρου της έκθεσης όσο και της εικονικής πλατφόρμας. Συχνά μπορούν να αλληλεπιδράσουν και άλλες φορές να αναπτυχθούν αυτόνομα» λέει ο Άντι Χέι, ιδρυτής και διευθυντής της Fine Art Asia.

Η έκθεση φιλοξενεί αφιέρωμα στον ζωγράφο Λούις Τσαν, έναν από τους πιο αυθεντικούς καλλιτέχνες του Χονγκ Κονγκ. Ήταν αυτοδίδακτος και είχε αποκληθεί ως ο «Βασιλιάς της υδατογραφίας» και πρωτοπόρος της μοντέρνας τέχνης του Χονγκ Κονγκ.

Η διαδικτυακή έκθεση «Το Χονγκ Κονγκ στο προσκήνιο από την Art Basel» ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου. Επόμενος σταθμός της εικονικής Art Basel είναι Μαϊάμι Μπιτς με την έκθεση να ξεκινά στις 2 Δεκεμβρίου και να ολοκληρώνεται στις 6 του μήνα.

Πηγή

Σχετικά

Back to top