Μπιμπίλας για πασίγνωστο πρωταγωνιστή: Δουλεύει delivery σε πιτσαρία

at 5:46 μμ
425
Μπιμπίλας για πασίγνωστο πρωταγωνιστή: Δουλεύει delivery σε πιτσαρία
Πασίγνωστος παρουσιαστής δουλεύει delivery σε πιτσαρία για να τα βγάλει πέρα οικονομικά αποκαλύπτει ο Σπύρος Μπιμπίλας

Ο καλλιτεχνικός κλάδος είναι από αυτούς που επλήγησαν σφοδρότερα από την πανδημία, με συνέπεια πολλοί καλλιτέχνες να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και για να ανταπεξέλθουν, δουλεύουν ακόμα και ντελίβερι σε πιτσαρία, όπως αποκάλυψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Tο σχετικό απόσπασμα στη συνέντευξή του προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Ηθοποιών στην εφημερίδα Espresso:

Η πανδημία έχει φέρει ένα μεγάλο αλαλούμ και στον δικό σας κλάδο

Δυστυχώς, πολύ μεγάλο. Στα εργασιακά, επειδή δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, δεν μπορούμε να καταφέρουμε να πείσουμε τους επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε αυτές. Και γίνεται αυτό επειδή και εκείνοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Αποτέλεσμα είναι να αποφεύγουν και εκείνοι τις συνομιλίες πάνω σε αυτό το θέμα. Και επικρατεί ένα χάος.

Γιατί, εκμεταλλευόμενοι έναν μνημονιακό νόμο, δίνουν ελάχιστα χρήματα στους εργαζομένους και αντιμετωπίζουν τους ηθοποιούς όπως όλους τους άλλους εργαζομένους, με δίωρη εργασία μέσα στην ημέρα. Πάνω εκεί υπάρχει μια πολύ μεγάλη διάσταση.

Κύριε Μπιμπίλα, όντως υπάρχουν ηθοποιοί που πεινάνε;

Yπάρχουν ηθοποιοί οι οποίοι δεν έχουν κανένα απολύτως εισόδημα. Έχουν σταματήσει και τα επιδόματα και γι’ αυτό προσπαθεί και το Ταμείο Αλληλοβοηθείας να είναι σε κάθε περίπτωση ηθοποιών που βρίσκονται σε οικονομική ανέχεια. Δυστυχώς, οι ηθοποιοί πλέον δεν μπορούν να πληρωθούν από πουθενά και δεν μπορούν να επιβιώσουν. Πηγαίνουμε τρόφιμα από σπίτι σε σπίτι παλιών και νέων ηθοποιών.

Υπάρχουν περιπτώσεις ηθοποιών που άλλαξαν επάγγελμα λόγω οικονομικής ανέχειας;

Πολλοί έχουν αλλάξει. Υπάρχουν ηθοποιοί πολύ γνωστοί, πρωταγωνιστές -που, ευτυχώς, φοράνε μάσκα λόγω κορωνοϊού -και δουλεύουν ως ντελιβεράδες σε πιτσαρίες και σουβλατζίδικα. Ο ένας συνάδελφος μάλιστα είναι πασίγνωστος πρωταγωνιστής.

Έχετε κλάψει με θέμα συναδέλφου σας που βρέθηκε σε οικονομική ανέχεια τα δύο τελευταία χρόνια;

Βεβαίως και έχω φτάσει στα όριά μου! Αρχισα να κλαίω με την οικογένεια συναδέλφου μου ο οποίος έχει τρία παιδιά και το αντρόγυνο δεν είχε ούτε ένα ευρώ για να ταΐσει τα παιδιά του. Και φυσικά δεν βρίσκουν όλοι εύκολα εργασία. Πόσοι θα γίνουν πιτσαδόροι και ντελιβεράδες. Πόσοι;

Πηγή

Σχετικά

Τα πιο καμένα του Σαββατοκύριακου

7 Ιανουαρίου, 2024
Το Σαββατοκύριακο (μήπως) να γελάμε λίγο παραπάνω; Το Σαββατοκύριακο αυτό είναι μία ευκαιρία για να ξεχαστούμε και να διασκεδάσουμε πριν…
Back to top