Άνοιξε η αυλαία στο φετινό Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

at 19 Οκτωβρίου, 2020
425

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ευρώπης και σίγουρα το πιο σημαντικό στον ισπανόφωνο κόσμο. Ο λόγος για το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν που φέτος διεξάγεται υπό ειδικό καθεστώς και με ειδικό πρωτόκολλο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά με πολλούς αστέρες να το παρακολουθουν από κοντά.

Πρώτη από αυτούς η Ελενα Αναγια, μούσα του Πέδρο Αλμαδόβαρ, η οποία πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Γουντι Αλεν «Rifkin”s Festival», με την οποία άνοιξε η αυλαία του φετινού Σαν Σεμπαστιάν.

Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία ενός ζευγαριού από τις ΗΠΑ που έρχεται για διακοπές στο Σαν Σεμπαστιάν την περίοδο του Φεστιβάλ και στην διάρκεια της παραμονή του σε αυτό, η μεν γυναίκα συνάπτει δεσμό με έναν όμορφο γάλλο σκηνοθέτη, ο δε συζυγός της την απατά με μια εντυπωσιακή Ισπανίδα της περιοχής.

Ο αμερικανός Βίγκο Μόρτενσεν επίσης είναι από τα τιμώμενα πρόσωπα του φεστιβάλ, για την καριέρα του ως ηθοποιός και πλέον και ως σκηνοθέτης.

Παρών επίσης στο φετινό Σαν Σεμπαστιάν θα είναι και ο Ματ Ντίλον για να παρουσιάσει την σκηνοθετική του δουλειά σε ένα ντοκιμαντέρ για την κουβανέζικη μουσική.

Συνολικά 19 ταινίες διαγωνίζονται φέτος στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Αρκετές από αυτές έλαβαν μέρος και κάποιες βραβεύτηκαν και στις Κάννες.

Ιδιαίτερα έντονη είναι η ευρωπαϊκή παρουσία με 13 ταινίες συνολικά, συμπεριλαμβανομένου του πολυαναμενόμενου έργου του Δανού σκηνοθέτη Τομας Βιντενμπεργκ «Drunk», στο οποίο πρωταγωνιστεί μια ομάδα φίλων που αποφασιζουν να αρχίσουν το ποτό για να αποκτήσουν υψηλά επίπεδα αλκοολ στο αίμα τους.

Το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιαν ολοκληρώνεται στις 26 Σεπτεμβρίου.

Πηγή

Σχετικά

Back to top