Θέμις Μπαζάκα: Ιερείς μαζεύουν υπογραφές να την αφορήσουν μετά την δηλωσή τους να κοπούν τα θρησκευτικά |

at 1:39 μμ
109

«Ντροπή σας, χωρίς την Εκκλησία δεν θα υπήρχε το σχολείο, oι κληρικοί συνέβαλαν και διέσωσαν γλώσσα και παιδεία» γράφουν δύο κληρικοί

Αντιδράσεις έφερε η Θέμις Μπαζάκα με την πρόσφατη συνέντευξή της, όπου, μεταξύ άλλων, ζητά «να πάψουν τα Θρησκευτικά από το σχολείο».

Ιερείς ξεσηκώθηκαν εναντίον της, όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ της εκπομπής «Πρωινό ΣουΣου», που φιλοξένησε τον δημοσιογράφο και εκδότη του ekklisiaonline.gr, Ανδρέα Καραγιάννη, ο οποίος τόνισε ότι είναι άστοχο, να βάζει κανείς στο ίδιο «καζάνι» τη συζήτηση για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο σχολείο, με το μάθημα των Θρησκευτικών.

Η Ελένη Τσολάκη και ο Ανδρέας Καραγιάννης συζήτησαν την επιστολή των ιερέων Αυγουστίνου Παπανικολάου και Αγαθάγγελου Σαρηγιαννίδη, που έγραψαν: «ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΖΑΚΑ; Στην πρόοδο που εσείς και η αχαρακτήριστη σειρά στην οποία λαμβάνετε μέρος ευαγγελίζεστε; Στην προκλητική στάση μαθητών με σεξουαλικά υπονοούμενα στους καθηγητές τους; Στη ηθική απαξίωση των πάντων; Στην έκπτωση των χριστιανικών αξιών; Κυρία μου ανοίξτε κάποιο βιβλίο, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι χωρίς την Εκκλησία δεν θα υπήρχε το Σχολείο. Οι κληρικοί συνέβαλαν και διέσωσαν γλώσσα και παιδεία. Θέλετε τα παιδιά μας αλιβάνιστα και ΑΘΕΑ; Χωρίς προσευχή, χωρίς θρησκευτικά; Χωρίς τα 2 αυτά πανίσχυρα πνευματικά τους όπλα;

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Αφορισμός και μετάνοια σου πρέπουν – Να παρέμβει το ΕΣΡ για τις εμετικές δηλώσεις (ετοιμάζουμε αναφορά) και το MEGA να δείξει ευαισθησία και να ελέγξει τι προβάλλεται στη σειρά. Δεν γίνεται από τη μία ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και από την άλλη MILKY WAY».

Η ηθοποιός εξέφρασε τον προβληματισμό της στο περιοδικό «Λοιπόν» σχετικά με το πόσο έτοιμη είναι η ελληνική κοινωνία να δεχθεί τα μηνύματα αυτά, θέτοντας ως βάση στη συζήτηση τις «ρωγμές» στην παιδεία και την εκπαίδευση.

«Όχι δεν είναι έτοιμη η ελληνική κοινωνία, αλλά το καλό που της θέλω, να κάτσει να το δει, μπας και ανοίξει το μάτι όλων. Εμείς που είμαστε καλλιτέχνες δεν ξεκινάμε να κάνουμε ποτέ μια δουλειά αναρωτώμενοι αν αυτό θα αρέσει στο τηλεοπτικό ή θεατρικό κοινό. Έρχεται μια επιθυμία, το πιστεύουμε, το υπερασπιζόμαστε και σας το προσφέρουμε. Από εκεί και ύστερα, σε άλλον θα αρέσει και σε άλλον όχι. Σίγουρα, είναι μια σειρά προκλητική, η οποία θα δημιουργήσει εντάσεις, γιατί δυστυχώς η κοινωνία μας είναι συντηρητική» είπε αρχικά.

«Ακόμη, το 2023;» ρωτήθηκε η Θέμις Μπαζάκα και απάντησε: «Μα εγώ πιστεύω ότι γίνεται ακόμη πιο συντηρητική τα τελευταία χρόνια. Η θρησκοληψία, ο ρατσισμός, ο φασισμός είναι γύρω μας. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει. Να μην προχωράει, να μην θέλει ο κόσμος να ανοίξει τα μάτια του».

Συνέχισε, λέγοντας: «Δεν υπάρχει εκπαίδευση, ούτε από την οικογένεια, ούτε από το σχολείο. Μια χώρα που ξεκινάει το παιδάκι 6 χρονών το μάθημά του με προσευχή, συγγνώμη -πάρτε το όπως θέλετε-, αλλά ήμαρτον. Πού γίνεται αυτό το πράγμα; Σε λίγο θα μας απαγορεύουν δεν ξέρω κι εγώ τι. Θέλω να πω ότι χρειάζεται μια πολιτική απέναντι σε αυτά τα πράγματα».

Τέλος, η Θέμις Μπαζάκα, είπε ότι: «Οι άνθρωποι οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους την εξουσία, πρέπει να προχωρήσουν αυτό το πράγμα και να το ανοίξουν. Πρέπει να γίνει η σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο, πρέπει να πάψουν τα θρησκευτικά, πρέπει όλοι να μιλούν στα παιδιά πιο ανοιχτά για κοινωνικά θέματα. Δεν γίνεται άλλο αυτό το πράγμα».

Πηγή

Σχετικά

Back to top