Κώστας Χατζής: «Ο Έλληνας είναι καταπληκτικός λαός αλλά είχε ποτέ παιδεία;»

at 10:20 πμ
361

Καθηλωτικός ο Κώστας Χατζής:  «Είμαι γύφτος, εσύ ντρέπεσαι που λέγεσαι γκρεκός; – Κάπου σε βολεύει η γυφτιά!»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus


Ο Κώστας Χατζής εξήγησε ότι δεν είναι εύκολο για τα παιδιά των τσιγγάνων να πάνε στο σχολείο λόγω του ρατσισμού που υφίστανται.

Ο Κώστας Χατζής βρέθηκε στον καναπέ της εκπομπής, #Στούντιο4 και μίλησε για τα δύσκολα χρόνια που βίωσε αλλά και τα λάθη της πολιτείας απέναντι στην κοινότητα των τσιγγάνων.

Συγκεκριμένα, ο τραγουδοποιός δήλωσε:«Όταν ήρθα εδώ πέρασα πάρα πολύ δύσκολα. Πήγα στη φυλή, έχοντας διαβάσει και κατάλαβα ότι η πολιτεία ποτέ δεν έσκυψε πάνω από τα προβλήματα τους. Τους άφηναν να κάνουν όλες τις μορφές των εγκλημάτων. Με το να κλέβουν, με το να κινούν ναρκωτικά, με το να κάνουν διάφορα πράγματα και γίνονταν αντιπαθείς στους ανθρώπους. Τους χάρισαν όμως τα γκέτα και θα κάνω εδώ μια παρένθεση. Εδώ, για παράδειγμα, το τετραγωνικό έχει δέκα ευρώ. Φέρνεις τη γυφτιά και το αγοράζεις με 50 λεπτά. Διώχνεις τη γυφτιά και το πουλάς με 1000 ευρώ. Άρα η γυφτιά κάπου σε βολεύει».

Και πρόσθεσε: «Ο νόμος υπάρχει για εμάς, γιατί και εγώ έχω γίνει Έλληνας. Για αυτούς όμως δεν είναι έτσι. Για να οδηγήσεις ένα τριαξονικό πρέπει τουλάχιστον να έχεις βγάλει την τρίτη δημοτικού. Πως μπορεί ο γύφτος να έχει οδηγήσει τριαξονικό; Υπάρχουν πράγματα τα οποία… από την Ευρωπαϊκή Ένωση που πήγαν τα λεφτά; Δεν θέλω να μιλήσω όμως και δεν κατηγορώ».

«Εσένα θα σε πείραζε αν σε λέγανε γκρέκο στην Ευρώπη ή οπουδήποτε; Είναι λάθος να λέμε ότι το γύφτος είναι προσβλητικό. Το τσιγγάνος ή το αθίγγανος, το γγάνω είναι αγγίζω, το α που έχουμε βάλει είναι το στερητικό που σημαίνει ανέγγιχτος. Δεν είμαστε λοιπόν γύφτοι. Το γύφτος είναι μια παράφραση από την Αίγυπτο, όταν ήρθαν εδώ και ρωτάγανε από που ήρθαν.

Το γύφτος, το τσιγγάνος και το αθίγγανος είναι το πιο άσχημο. Εμείς πάντοτε λεγόμαστε ρώμα και οι γυναίκες ρωμιοί. Ο πληθυντικός ρομά δεν υπάρχει, είναι σαν να λέμε “στυλά”.» απάντησε ο Κώστας Χατζής.

Τέλος, ο Κώστας Χατζής ανέφερε:«Πως να πάει σήμερα το παιδί του γύφτου στο σχολείο όταν το βρίζουν; Όταν το πας όμως δεν υπάρχει παιδεία. Ο Έλληνας είναι καταπληκτικός λαός αλλά είχε ποτέ παιδεία;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πηγή

Σχετικά

Back to top