Το τραγούδι που μείωσε τις αυτοκτονίες στους εφήβους (video)

at 12:00 πμ
738
Το τραγούδι που μείωσε τις αυτοκτονίες στους εφήβους (video)

Οι αυτοκτονίες εφήβων μπορούν να μειωθούν από ένα τραγούδι. Η πρόταση αρχικά μοιάζει με αστείο, αλλά σύμφωνα με έρευνα ισχύει. ΚΙ αυτό το τραγούδι είναι το «1-800-273-8255» του Logic.

O τίτλος του παραπέμπει αμέσως σε κάτι σχετικό. Κι αυτό γιατί ο συγκεκριμένος αριθμός, δεν είναι άλλος από τον εκείνον της Εθνικής Γραμμής Πρόληψης Αυτοκτονιών των ΗΠΑ, με το βίντεο κλιπ να εξιστορεί πως νιώθει κάποιος έφηβος όταν σκέφτεται να αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα λοιπόν με νέα έρευνα από τη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση, το τραγούδι του Logic ήταν το «το ευρύτερο και διαρκές μήνυμα πρόληψης αυτοκτονιών συνδεδεμένο άμεσα με μια ιστορία ελπίδας και ανάκαμψης».

Σε αυτό απεικονίζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές γυμνασίου, οι οποίοι παλεύουν για τη σeξουαλικότητά τους. Το σχολικό bullying τους φτάνει σε σημείο να θέλουν να αυτοκτονήσουν, αλλά τελικά καταφέρνει να ελέγξει τον εαυτό του αφού τηλεφωνεί στη γραμμή αυτοκτονιών για να συνομιλήσει με κάποιον.

Ο Logic ερμήνευσε το τραγούδι στα MTV VMA 2017 και στην τελετή των Grammy της επόμενη χρονιάς. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι κλήσεις στην Εθνική Γραμμή Πρόληψης Αυτοκτονιών των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6,9%, ενώ το ποσοστό αυτοκτονιών των εφήβων μεταξύ 10 και 19 μειώθηκε κατά 5,5%.

Στο τραγούδι συμμετέχουν και οι Khalid και Alessia Cara, ενώ στο βίντεο συμμετέχουν και μερικά πολύ γνωστά πρόσωπα, όπως ο ηθοποιός Don Cheadle. Στο YouTube έχει ξεπεράσει τα 430 εκατομμύρια με τον Logic να δηλώνει στο CNN πως «το να γνωρίζω ότι η μουσική μου επηρέασε τις ζωές των ανθρώπων, πραγματικά, αυτό με ενέπνευσε να γράψω το τραγούδι. Το κάναμε με την καρδιά μας για να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Και το γεγονός ότι όντως συνέβη, αυτό είναι συγκλονιστικό».

Πηγή

Σχετικά

Back to top