“Με τη Ζωή Λάσκαρη είχαμε και καταιγίδες”

at 11:54 μμ
340
Αλέξανδρος Λυκουρέζος: “Με τη Ζωή Λάσκαρη είχαμε και καταιγίδες”

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο των media με αφορμή τη συμπλήρωση των τεσσάρων ετών από τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη. Ο γνωστός ποινικολόγος παραχώρησε τη νέα του συνέντευξη στο περιοδικό, Gala.

 «Όταν ζεις με κάποιον τόσα χρόνια, συμβαίνουν αλλαγές που είναι ανεπαίσθητες, δεν τις συνειδητοποιείς εκείνη τη στιγμή, Η Ζωή μού έμαθε πολλά. Και ίσως μου έδωσε να καταλάβω περισσότερο τη σημασία που έχει ένας δεσμός. Πριν από τη Ζωή είχα πολλές σχέσεις. Δεν είχα ποτέ κάτι το στέρεο, κάτι που να έχει προοπτική στον χρόνο», αναφέρει στη συνέντευξή του.

Δες ακόμα: Τέσσερα χρόνια χωρίς τη Ζωή Λάσκαρη: “Oταν πλησιάζει ο θάνατος, κανείς δεν θέλει να πεθάνει”

«Όταν ήμουν με τη Ζωή έκανα βέβαια διάφορες αταξίες, τις οποίες είχε κατά καιρούς δημοσιοποιήσει και η ίδια, αλλά η ουσία είναι ότι με έμαθε, κάτι που για μένα ήταν πρωτόφαντο και πρωτόγνωρο. Να συνειδητοποιήσω τη σημασία, το βάρος και την προοπτική μιας σχέσης στην οποία πέρα από το ερωτικό στοιχείο υπάρχει και μια βαθύτερη ανάγκη αυτογνωσίας, αυτοκριτικής και ταυτόχρονα μια προσπάθεια διερεύνησης τους ανθρώπου που είναι κοντά σου. Κάτι που θέλει κόπο και πολλή δουλειά. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που προσπάθησα να το κάνω» πρόσθεσε  ο ποινικολόγος.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος τόνισε με διάθεση αυτοκριτικής πως «ζήσαμε μαζί ευτυχισμένα χρόνια. Θα μπορούσε να ήταν και πιο ολοκληρωμένη η ευτυχία και η σχέση αυτή θα μπορούσε να έχει κινηθεί σε περισσότερα επίπεδα. Εγώ ήμουν υπεύθυνος, που ενδεχομένως δεν προσπάθησα όσο έπρεπε. Στην ουσία, όμως, ο πυρήνας της σχέσης ήταν πολύ συμπαγής. Αν πρέπει να της δώσω έναν χαρακτηρισμό, ήταν γενικά μια ηλιόλουστη πορεία αυτά τα 41 χρόνια. Είχαμε και καταιγίδες αλλά τελικά μένει αυτό το φως».

Πηγή

Σχετικά

Back to top