Οι λόγοι που τα σνακς πρέπει να μπουν στην καθημερινή σου διατροφή

at 3:55 μμ
402
Οι λόγοι που τα σνακς πρέπει να μπουν στην καθημερινή σου διατροφή


Τα υγιεινά σνακς στην καθημερινή σου διατροφή έχουν πολλά πλεονεκτήματα που μπορεί να αγνοείς.

Πολλές φορές κατηγορούμαι τα σνακ και τα θεωρούμε κάτι το οποίο δεν κάνει καλό για τη σιλουέτα μας και την υγεία μας. Όμως, τα σνακ είναι βασικά συστατικά μίας ισορροπημένης διατροφής και, αντίθετα με το τι πιστεύουν πολλοί, έχουν υψηλή διατροφική αξία.

Επομένως, πρέπει να βάλεις τα σνακ μέσα στο καθημερινό σου πρόγραμμα διατροφής και αυτοί είναι οι λόγοι.

1. Παίρνεις περισσότερες βιταμίνες

Ένα σνακ σε βοηθά να ενσωματώσεις περισσότερα θρεπτικά συστατικά στη ζωή σου. Είναι δύσκολο να πάρεις όλες τις βιταμίνες που χρειάζεσαι μόνο τρώγοντας 3 γεύματα την ημέρα, για αυτό συνιστάται συχνά να τρως φρούτα και λαχανικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Είναι λιγότερο πιθανό να φας υπερβολικά μέσα στην ημέρα

Το πρωινό, το μεσημεριανό και το δείπνο μπορεί να μην είναι αρκετό για όλους τους ανθρώπους και τις μεταβολικές απαιτήσεις του οργανισμού τους. Τα ελαφριά σνακ θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς περισσότερο γεμάτος και μπορούν να σε εμποδίσουν από το να τρως υπερβολικά όταν φτάνει η στιγμή του κυρίου γεύματος της ώρας.

3. Ενισχύεις τη δύναμη του μυαλού σου

Ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί τη γλυκόζη ως καύσιμο, ειδικά όταν αναγκάζεται να κάνει δύσκολες εργασίες. Οι ικανότητες του εγκεφάλου σου μειώνονται σημαντικά όταν το σάκχαρο στο αίμα σου είναι χαμηλό. Διάφορα σνακ όπως σοκολάτα ή καρύδια μπορούν να σε βοηθήσουν να συγκεντρωθείς.

4. Νιώθεις λιγότερο αγχωμένος

Όταν δεν αισθάνεσαι καλά, το σώμα σου εκκρίνει κορτιζόλη. Αυτή μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σύμφωνα με τους διαιτολόγους. Έτσι, όταν αισθάνεσαι απογοητευμένος, φάε ένα υγιεινό σνακ και βάλε τη σεροτονίνη στη ζωή σου.

Πηγή

Σχετικά

Back to top