Άγριες Μέλισσες: “Όταν πήρα στα χέρια μου τα σενάρια, ούρλιαξα”

at 11:02 μμ
417
Άγριες Μέλισσες

“Έχω μέσα μου μια κρυφή χαρά που αυτοί οι συγγραφείς θα μιλήσουν για αυτά τα θέματα.”

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στον Τηλεθεατή και μίλησε για την μεγάλη ευκαιρία που ήρθε με τις Άγριες Μέλισσες και την εξέλιξη του ρόλου του, ως Προκόπης.

Οι Άγριες Μέλισσες είναι από αυτές τις δουλειές που έρχονται και λες «αυτήν την ευκαιρία δεν θα την χάσω»;

Εγώ είχα 12 χρόνια να κάνω τηλεόραση. Όταν πήρα στα χέρια μου τα σενάρια, ούρλιαξα. Είμαι ευτυχής που υπάρχω σε αυτήν την σειρά με αυτούς τους ηθοποιούς, με αυτούς τους συνεργάτες και που αγγίζουμε αυτά τα θέματα. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που δείχνει πόση ανάγκη έχει ο κόσμος να ακούσει τις ιστορίες στην γλώσσα του, να δει συμπεριφορές και ανθρώπους από τη γη του. Συνήθως, τα τελευταία χρόνια, ό,τι παίζεται είναι ξένα φορμάτ, που βαφτίζονται ελληνικά. Αυτή είναι μια σειρά γεννημένη από Έλληνες για Έλληνες. Επίσης, είναι ένα στοίχημα ποιότητας κι ένα μήνυμα ότι ο κόσμος, όταν του δοθεί το καλό, ξέρει να το πάρει. Δε νιώθω τυχερός, νιώθω υπερήφανος που παίζω σε αυτή τη σειρά.

Φέτος, θίγει και μία δύσκολη περίοδο αυτή της χούντας.

Έχω μέσα μου μια κρυφή χαρά που αυτοί οι συγγραφείς θα μιλήσουν για αυτά τα θέματα. Είναι πολύ σημαντικό να θυμηθούμε τι συνέβη στην Ελλάδα στην πρόσφατη ιστορία του τόπου μας αλλά βιαστήκαμε να βάλουμε πολλά πράγματα κάτω από το χαλί και τα πληρώσαμε. Είναι πολύ σημαντικό να θυμηθούμε ότι η ελευθερία κερδίζεται με αγώνες.

Ο Προκόπης θα δώσει τον δικό του αγώνα στον τρίτο κύκλο;

Ως ανοιχτά αριστερός θα βασανιστεί, θα εκτοπιστεί, θα περάσει πάρα πολλά δεινά και νιώθω όχι απλά τεράστια συγκίνηση, πολύ μεγάλη ευθύνη. Ξέρετε, εκείνη την περίοδο οικογένειες διαλύθηκαν, άνθρωποι χάθηκαν, εξορίστηκαν, παιδιά μεγάλωσαν χωρίς τους γονείς τους κι όλα αυτά έγιναν εδώ, πριν από κάποια χρόνια. Δεν είναι ταινία φαντασίας, είναι αληθινά γεγονότα και νιώθω μεγάλη ευθύνη που θα μιλήσω για όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Θα δούμε, δηλαδή, ένα διαφορετικό πρόσωπο του Προκόπη;

Ανυπομονώ για αυτό!

Με τη Λέτα θα υπάρξει κάποια εξέλιξη; 

Ακόμα δεν ξέρω, μακάρι όμως να γίνει το ευτυχές γεγονός.
Πηγή

Σχετικά

Back to top