Τζόνι Ντεπ: “Φωτιά” παίρνει η δικαστική μάχη για δυσφήμηση

at 10:00 μμ
479

Μία αγωγή για δυσφήμηση κορυφώνεται ανάμεσα στον Τζόνι Ντεπ και την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών καθώς νέα έγγραφα έρχονται στη δημοσιότητα που δείχνουν ότι οι υπάλληλοι του μη κερδοσκοπικού οργανισμού έγραψαν το εμπρηστικό άρθρο γνώμης για την ενδοοικογενειακή βία που βρίσκεται στο κέντρο της αγωγής αξίας 50 εκατ. δολαρίων του σταρ εναντίον της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2018 η Άμπερ Χέρντ υπέγραφε ένα άρθρο γνώμης στην Washington Post όπου μιλούσε για την ενδοοικογενειακή βία. Την πρώτη φορά που διατύπωσε κατηγορίες κατά του πρώην συζύγου της Τζόνι Ντεπ ήταν το 2016, όταν ε΄χιε εκδώσει περιοριστική εντολή εναντίον του και το διαζύγιό του οριστικοποιήθηκε το 2017. Η Χερντ έδωσε τα χρήματα από τον διακανονισμό στην Ένωση και στο παιδικό νοσοκομείο στο Λος Άντζελες. Ενώ στο κείμενο στη WP η ηθοποιός δεν ανέφερε το όνομα του Ντεπ, αναφέρεται σε μία χρονική στιγμή “πριν από δύο χρόνια, έγινα δημόσια φιγούρα που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή βία και αισθάνθηκα την πλήρη δύναμη της οργής του πολιτισμού μας για γυναίκες που μιλούν”. Το προσχέδιο πέρασε από πολλές νομικές αναθρωρήσεις με τον δικηγόρο της Χερντ να αγχώνεται για να μην αναφερθεί το όνομα του 57χρονου Ντεπ ή να μην παραβιαστεί η συμφωνία της μη αποκάλυψης στον διακανονισμό των 7 εκατ. δολαρίων στο διαζύγιο του ζευγαριού.

Ωστόσο, όταν το κείμενο δημοσιεύτηκε στη Washington Post, ο Ντεπ έκανε αγωγή για δυσφήμηση, επιχειρηματολογώντας ότι το κείμενο των 1.000 λέξεων που τιτλοφορείτο “Μίλησα ενάντια στη σεξουαλική βία και αντιμετώπισα την οργή του πολιτισμού μας” ήταν ξεκάθαρη αναφορά στον αποτυχημένο γάμο τους και ψευδώς έλεγε γι’ αυτόν ότι την κακοποιούσε.