Στο 8ο επεισόδιο του Cook Beef ο Σταύρος Βαρθαλίτης και ο Σάββας Ληχανίδης διαγωνίζονται για να δημιουργήσουν την πιο μερακλίδικη συνταγή για τις βραδιές του Euro 2021!
Για τους λάτρεις του παραδοσιακού ελληνικού καλοκαιριού, η παρέα του Cook Beef ετοίμασε σπετζοφάι και στριφτό λουκάνικο!
Σπετζοφάι (για 4 μερίδες)
Υλικά
Για το λουκάνικο:
- 600 γρ. χοιρινό Κιμά
- 150 γρ. χοιρινό έντερο
- 1 κ.γ πάπρικα καπνιστή
- ½ κ.γ σκόρδο σε σκόνη
- ½ κρεμμύδι τριμμένο
- ½ καρότο τριμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για το Σπετζοφάϊ:
- 2 πιπεριές κέρατο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- ½ ντομάτα
- 1 κ.γ πελτέ
- ½ κ.γ ζάχαρη
- 10 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 300 γρ. λουκάνικο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Για το λουκάνικο:
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε στη μηχανή του λουκάνικου τη μια άκρη από το έντερο σπρώχνοντάς το για να μαζέψει, κάνουμε ένα κόμπο, γεμίζουμε την μηχανή μας με το μείγμα του κιμά και αρχίζουμε να γεμίζουμε με προσοχή να μην τρυπήσει το έντερο.
- Κάνουμε έναν κόμπο στο τελείωμα και το λουκάνικό μας είναι έτοιμο.
Για το σπετζοφάϊ:
- Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, τις πιπεριές χοντροκομμένες και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουνε.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμα.
- Παράλληλα, σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε ολόκληρα τα λουκάνικά μας.
- Στο τηγάνι με τα λαχανικά μας, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Σερβίρουμε με τα λαχανικά μας στο πιάτο και τοποθετούμε τα λουκάνικα από πάνω.
Στριφτό Λουκάνιο
Υλικά
Για το λουκάνικο:
- 600 γρ. χοιρινό Κιμά
- 150 γρ. χοιρινό έντερο
- 1 κρεμμύδι ξερό 1 σκελίδα σκόρδο 2 κλωνάρια ρίγανη φρέσκια 3 κλωνάρια θυμάρι πάπρικα ξύσμα από 1 πορτοκάλι αλάτι πιπέρι
- Για το στριφτό λουκάνικο: ½ πράσο 1 ντομάτα 100 γρ. φέτα 1 κρεμμύδι ξίδι ζάχαρη αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο
Σπιτική πίτσα με… «ότι τραβάει» η όρεξή σας από το Cook Beef
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε στη μηχανή του λουκάνικου τη μια άκρη από το έντερο σπρώχνοντάς το για να μαζέψει, κάνουμε ένα κόμπο, γεμίζουμε τη μηχανή μας με το μείγμα του κιμά και αρχίζουμε να γεμίζουμε με προσοχή να μην τρυπήσει το έντερο.
- Κάνουμε έναν κόμπο και στο τελείωμα και το λουκάνικό μας είναι έτοιμο.
- Το τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι και το σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθεί.
- Βγάζουμε την εξωτερική φλοίδα της ντομάτας και την ψήνουμε σε ένα τηγάνι.
- Κόβουμε τα πράσα και τα ψήνουμε και αυτά στο ίδιο σχαροτήγανο.
- Στη συνέχεια, παίρνουμε τα σπόρια της ντομάτας και τα μαρινάρουμε με αλάτι πιπέρι και λάδι.
- Τρίβουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια.
- Προθερμαίνουμε ξύδι και ζάχαρη ένα προς ένα σε ένα κατσαρολάκι και αφού ζεσταθεί το μείγμα, προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες.
- Σερβίρουμε το στριφτό λουκάνικο στο πιάτο και γαρνίρουμε με τη φλοίδα, τα σπόρια της ντομάτας, τα πράσα, τη φέτα και το κρεμμύδι.
Δείτε όλα τα επεισόδια του Cook Beef στο Star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.