Νίκος Θωμάς και Μάνος Σαρρής ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν φρέσκα ραβιόλι με ρικότα για τους τηλεθεατές της εκπομπής «Cook Beef».
MasterClass: Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος φτιάχνει ζυμαρικά καπελέτι
Οι καταξιωμένοι σεφ έδειξαν βήμα- βήμα τη διαδικασία.
Υλικά
Για την ζύμη:
200 γρ. αλεύρι σκληρό
2 αβγά
Αλάτι
20ml ελαιόλαδο
Για τα ραβιόλι:
Σχοινόπρασο
250 γρ. ρικότα
Αλατοπίπερο
1 αβγό
200γρ. βούτυρο
Κόκκους πιπέρι
Μερικά φύλλα λουίζας
Ξύσμα από λεμόνι
Εκτέλεση της Συνταγής
Για το ζυμάρι απλώνουμε το αλεύρι στον πάγκο και κάνουμε μία τρύπα στη μέση. Ενσωματώνουμε τα αυγά, λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο και σφιχτό ζυμάρι. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και ξεκουράζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Παράλληλα ετοιμάζουμε την γέμιση. Ανακατεύουμε την ρικότα με το σχοινόπρασο και αλατοπιπερώνουμε. Ανοίγουμε το ζυμάρι με τη μηχανή ζυμαρικών στην τελευταία σκάλα, για να γίνει όσο το δυνατόν πιο λεπτό. Κόβουμε τα ραβιόλι με στρογγυλό τσέρκι και βάζουμε στο κέντρο τους μισή κουταλιά από την γέμιση. Αλείφουμε περιμετρικά με αυγό χτυπημένο και κλείνουμε τα ραβιόλια βγάζοντας όλο τον αέρα από μέσα και ενώνοντας καλά τα δύο φύλλα. Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια για περίπου 2 λεπτά. Σε ένα τηγάνι καίμε το βούτυρο μέχρι να γίνει σκούρο και να αποκτήσει αρώματα φουντουκιού. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο βούτυρο και τελειώνουμε με λίγους κόκκους από πιπέρι, μερικά φύλλα λουίζας και ξύσμα από λεμόνι.
Δείτε όλα τα επεισόδια Cook Beef
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.