Πόρισμα BBC για την ιστορική συνέντευξη της Diana: Την εκβίασαν με δόλιους τρόπους

at 1:33 μμ
487
Πόρισμα BBC για την ιστορική συνέντευξη της Diana: Την εκβίασαν με δόλιους τρόπους

Σε δύσκολη θέση το BBC, μετά τις αποκαλύψεις ότι η Diana εκβιάστηκε για να δώσει την συνέντευξη στο «Panorama» που προκάλεσε σεισμό στο Παλάτι.  

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Τα 60 λεπτά της Πριγκίπισσας Νταϊάνα στην εκπομπή «Πανόραμα» του BBC παραμένουν η πιο καθηλωτική συνέντευξη που έχει προβληθεί ποτέ στη βρετανική τηλεόραση. 

3907489980749363 c2319086bbd97bf5ad28aa5863852d6a

Πριν από 25 χρόνια, η αποκαλυπτική συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα είχε κλονίσει τη βρετανική μοναρχία, αφού μίλησε για πρώτη φορά για την εξωσυζυγική της σχέση και παραδέχτηκε ότι απάτησε τον Κάρολο κατά τη διάρκεια του γάμου τους. 

3907490337525937 ROYALS 0004

Τότε, κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι ο δημοσιογράφος του καναλιού είχε εκβιάσει τη Νταϊάνα να παραχωρήσει αυτή τη συνέντευξη και ότι την είχαν χειραγωγήσει ώστε να προβεί σε όλες αυτές τις αποκαλύψεις.

https://www.youtube.com/watch?v=wRH_YJTMHoM

Το πόρισμα της έρευνας για τη συνέντευξη του BBC

Πριν από λίγους μήνες το BBC ξεκίνησε έρευνες για τις τακτικές που οδήγησαν σε μια από τις πιο τραγικές δηλώσεις της πριγκίπισσας Νταϊάνα για τον αποτυχημένο γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο: «Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο».

Τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους έδειχναν ότι ο Άγγλος δημοσιογράφος μπορεί να είχε χρησιμοποιήσει πλαστά τραπεζικά έγγραφα και άλλες ανήθικες μεθόδους για να εκβιάσει την πρώην σύζυγο του πρίγκιπα Κάρολου να συμμετάσχει στη συνέντευξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η έρευνα του BBC ξεκίνησε το περασμένο Νοέμβριο, με επικεφαλής τον πρώην ανώτερο δικαστή John Dyson, μετά από τους ισχυρισμούς του αδελφού της Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, ότι πλαστά έγγραφα και άλλα μέσα χρησιμοποιήθηκαν για να καταφέρουν να πάρουν την περιβόητη συνέντευξη της Νταϊάνα.

Η εφημερίδα «Daily Telegraph, η οποία έχει δει το πόρισμα που θα δημοσιευτεί σήμερα, αναφέρει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα ότι η έρευνα ολοκληρώθηκε και το συμπέρασμα είναι ότι ο Μπασίρ χρησιμοποίησε δόλιες μεθόδους και επέκρινε τους επικεφαλής του στο BBC εκείνη την εποχή.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, το BBC ανακοίνωσε ότι ο Μπασίρ εγκατέλειψε τη δουλειά του στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό λόγω προβλημάτων υγείας. Ο ίδιος δεν έχει σχολιάσει το θέμα.

3907486986290973 image

Το χειρόγραφο σημείωμα της Νταϊάνα που επικαλέσθηκε το BBC

Αρχικά το BBC είχε επικαλεστεί χειρόγραφο σημείωμα της Νταϊάνα το οποίο αποδείκνυε ότι δεν την ανάγκασε κανείς να παραχωρήσει αυτή τη συνέντευξη, και ότι ήταν δική της η απόφαση.

Βέβαια, το χειρόγραφο σημείωμα της αδικοχαμένης πριγκίπισσας του λαού δεν υπάρχει πια.

Η έρευνα του BBC ξεκίνησε μετά από όσα προβλήθηκαν στο ντοκιμαντέρ του Channel 4 που υποστήριξε ότι η Νταϊάνα εξαναγκάστηκε από δημοσιογράφο του BBC να προβεί σε αυτή την αποκάλυψη που προκάλεσε σεισμό στο παλάτι και κατέστρεψε τα παιδιά της. Μάλιστα, το ντοκιμαντέρ επικαλείται την ανταλλαγή χρημάτων ανάμεσα στον δημοσιογράφο και τον αδελφό της Νταϊάνα, για να μην αποκαλύψει όσα ήξερε για την Νταϊάνα. Ακόμα, ισχυρίζεται ότι το διαμέρισμα της Νταϊάνα στο παλάτι ήταν υπό παράνομη παρακολούθηση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αρχεία του BBC, το κανάλι είχε εξασφαλίσει τότε μια χειρόγραφη επιστολή από την ίδια τη Νταϊάνα, η οποία δήλωσε ότι δεν είχε χειραγωγηθεί και ότι κανείς δεν την εξανάγκασε να δώσει αυτή τη συνέντευξη. Παρ ‘όλα αυτά, «το BBC δεν διαθέτει πλέον φυσικό αντίγραφο της χειρόγραφης επιστολής καθώς έχει χαθεί».

3907487676599823 image

Η δήλωση – δυναμίτης για το Παλάτι

Σε μια κομβική στιγμή τόσο στη βασιλική όσο και στην τηλεοπτική ιστορία, η Νταϊάνα είπε στον Μπασίρ και τα 23 εκατομμύρια τηλεθεατες που παρακολουθούσαν τη συνέντευξη στις 20 Νοεμβρίου του 1995:

«Υπήρχαν τρεις σε αυτόν τον γάμο, οπότε ήταν κάπως στριμωγμένα».

Τότε, η Νταιάνα δεν σκέφτηκε τίποτα, ούτε τη φήμη της ούτε τα παιδιά της. Σε μια καθηλωτική συνομιλία με τον δημοσιογράφο, παραδέχτηκε ότι ήταν άπιστη και ότι είχε απατήσει τον σύζυγό της με τον αξιωματικό του στρατού Τζέιμς Χιούιτ.

«Ναι, τον λάτρευα», είπε. «Ναι, ήμουν ερωτευμένη μαζί του».

3907488779845967 82b74e14624120e07a2dcbad54daed04

Στην ίδια συνέντευξη, η Νταϊάνα είχε αμφισβητήσει την καταλληλότητα του Κάρολου να γίνει βασιλιάς, είχε μιλήσει για τις διατροφικές διαταραχές που είχε βιώσει κατά τη διάρκεια του γάμου της.

Η μαγνητοσκόπηση είχε πραγματοποιηθεί με απόλυτη μυστικότητα δυο εβδομάδες νωρίτερα, στα ιδιαίτερα διαμερίσματά της στο Παλάτι του Κένσινγκτον. Στο προσωπικό είχε δοθεί άδεια και οι μόνοι άνθρωποι που βρίσκονταν μαζί της ήταν ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ, ο κάμεραμαν και ο ηχολήπτης.

Το μοντάζ του υλικού έγινε σε ξενοδοχείο και όχι στις εγκαταστάσεις του BBC, για λόγους μυστικότητας, ενώ μόνο οκτώ άτομα γνώριζαν την ύπαρξή του. Ανάμεσά τους δεν ήταν ούτε καν ο πρόεδρος του δικτύου, καθώς ήταν παντρεμένος με κυρία των τιμών της βασίλισσας.

Σε αυτή την προσπάθειά της να βλάψει το παλάτι και τον πρώην σύζυγό της, η Νταϊάνα δεν αναλογίστηκε το κακό που έκανε στα παιδιά της. 

3907491373691221 harryandjameshewitt-47fc4e33-fac5-4d6d-a648-97e7660cb002

Και οι δυο γονείς δεν αναλογίστηκαν πόσο πλήγωναν τα παιδιά τους όταν εξέθεταν με αυτό τον τρόπο την κακή τους σχέση, το μόνο που είχαν στο μυαλό τους ήταν ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου.

Ετσι, αφού προβλήθηκε αυτή η συνέντευξη, βλέποντας την αντίδραση του πρίγκιπα Γουίλιαμ όταν έμαθε για την εξωσυζυγική σχέση της μητέρας του κατάλαβε πόσο κακό τους είχε κάνει. Η αποκάλυψη της σχέσης της Νταϊάνα με τον Τζέιμς Χιούιτ ήταν μεγάλη απογοήτευση για τα παιδιά, καθώς είχαν περάσει πολλές ώρες με τον «θείο Τζέιμς» όπως τον φώναζαν και δεν περίμεναν ότι είχε τέτοιου είδους σχέση με τη μητέρα τους.

3907488587807505 image

Ο Γουίλιαμ παρακολούθησε τη συνέντευξη της μητέρας του και ένιωσε προδομένος.

Μάλιστα, ο υπηρέτης που βρισκόταν εκεί, βρήκε τον Γουίλιαμ πεσμένο στον καναπέ με μάτια κόκκινα από το κλάμα. Και όταν η μητέρα του τηλεφώνησε λίγο αργότερα, ο Γουίλιαμ αρνήθηκε να της μιλήσει. Ήταν τόσο θυμωμένος μαζί της.

Τότε ο Γουίλιαμ έκανε ένα μεγάλο ξέσπασμα. Ήταν έξαλλος με τη μητέρα του που είχε μιλήσει τόσο άσχημα για τον πατέρα του, και για όσα είχε πει για τον Χιούιτ. Άρχισε να φωνάζει και να κλαίει και, όταν προσπάθησε να τον αγκαλιάσει την απομάκρυνε. Την επόμενη μέρα, ο Γουίλιαμ ζήτησε συγγνώμη από τη μητέρα του για τη συμπεριφορά του, αλλά η Νταϊάνα ένιωσε ότι είχε γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά.

«Τι έχω κάνει; Τι έκανα στα παιδιά μου;» αναρωτήθηκε τότε η Νταϊάνα συνειδητοποιώντας τον πόνο και τη μακροχρόνια συναισθηματική βλάβη που είχε προκαλέσει στα παιδιά της. 

3907489867647913 NINTCHDBPICT000344623401

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πηγή

Σχετικά

Back to top