Συνταγή MasterClass: Spaghetti al pomodoro basilico

at 7:25 μμ
77
Συνταγή MasterClass: Spaghetti al pomodoro basilico

Μια κλασική ιταλική συνταγή για πεντανόστιμα σπαγγέτι έδειξε ο Πάνος Ιωαννίδης σε ένα ακόμα masterclass του MasterChef 5. Οι 14 διαγωνιζόμενοι και μαζί και το τηλεοπτικό κοινό, είδε τον τρόπο που γίνεται το σωστό spaghetti al pomodoro basilico.

MasterClass: Δελεαστικό coffee tart του pastry chef Μπάμπη Ζηντίλη

Υλικά

Ένα πακέτο ζυμαρικά No7

Για τη σάλτσα – Υλικά 

550 γραμμάρια ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
Μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι 
Ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
Ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
70 γραμμάρια ελαιόλαδο

Για το αρωματικό λάδι – Υλικά

250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι 
3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
2 κλωνάρια δενδρολίβανο
3 κλωνάρια βασιλικό με τα φύλλα
3 σκόρδα με τη φλούδα χοντροσπασμένα
3 χοντροκομμένα ενσαλότ 

Εκτέλεση για το αρωματικό λάδι 

Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για δέκα λεπτά όλα τα υλικά για το αρωματικό λάδι. Σουρώνουμε και κρατάμε το λάδι. 

MasterClass: Flexi choco γκανάζ με sponge cake bourbon βανίλια

Εκτέλεση για τη σάλτσα

Ψήνουμε τα ντοματίνια στους 200 βαθμούς στον φούρνο για 15-20 λεπτά, με αντίσταση (πάνω κάτω) και αέρα μέχρι να καραμελώσουν. Κρατάμε μερικά ντοματίνια για το ντεκόρ μας στη συνέχεια. 

Μόλις ψηθούν τα ενσωματώνουμε με το αρωματικό λάδι με τη βοήθεια ενός μπίμερ μέχρι να γίνει κρέμα. 

Βράζουμε τα ζυμαρικά με τους χρόνους που μας δίνει η συσκευασία μείον ένα λεπτό.

Δείτε και άλλες συνταγές των φετινών MasterClass

Πηγή

Σχετικά

Θυμήσου, σώμα... - neolaia.gr

Θυμήσου, σώμα… – neolaia.gr

12 Μαρτίου, 2021
Το υπέροχο ερωτικό ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη (1917) που μελοποιήθηκε από τους Lost Bodies. Λίγο το μετα-οργουελικό καθεστώς που ζούμε…
Back to top