Τα κάλαντα, η θεία Ρένα Βλαχοπούλου και οι σκέψεις για υιοθεσία ενός παιδιού

at 10 Μαρτίου, 2021
465

Για τη θεία του Ρένα Βλαχοπούλου μίλησε καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ “Αυτός και ο άλλος” ο Μάριος Φραγκούλης σχολιάζοντας περιστατικό από την παιδική του ηλικία, όταν πήγε να της ψάλει τα κάλαντα και εκείνη του έδωσε μόνο ένα δίφραγκο: “Ήμουν μικρός και η θεία Ρένα, η οποία ό,τι ήταν στις ταινίες ήταν και στη ζωή της, δηλαδή τρομερά ευχάριστος άνθρωπος με τις γκριμάτσες και τα αστεία της και με τρομακτική ενέργεια πάντα, μου έδωσε ένα δίφραγκο και μου είπε από εμένα δεν θα βγάλεις ποτέ λεφτά. Τα λεφτά θα τα βγάλεις μόνος σου. Θα δουλέψεις πάρα πολύ στη ζωή σου. Σ’ εμένα θα βρεις πάντα τροφή και σπίτι και ασφάλεια οικογενειακή αλλά τα χρήματα θα τα βγάλεις μόνος σου. Ήταν πολύ μεγάλο μάθημα βέβαια και ενώ το βρήκα παράξενο, γιατί, ας πούμε δεν μου έδωσε 10 δραχμές. Υπήρχε λόγος όμως, ήταν σφιχτή. Αλλά όπως τη γνώρισα αργότερα είχε έρθει στη δραματική σχολή όταν ήμουν στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει παραστάσεις και όταν ερχόμουν να τη δω σε κάποια παράσταση, μου μιλούσε από τη σκηνή στο κοινό, πολύ ευχάριστος άνθρωπος και ποτέ δεν με άφησε να βάλω το χέρι στην τσέπη όταν βγαίναμε να φάμε παρέα, πάντα κερνούσε. Αυτό πιστεύω ότι αυτό είναι και το σωστό. Όταν έχεις ένα νέο παιδί πρέπει να του μάθεις κάποια πράγματα. Και στη συγκεκριμένη στιγμή ήταν ένα μάθημα που έπρεπε να μάθω” είπε ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης για τον χαρακτήρα της θείας του.

Ακολούθως μίλησε και για τις σκέψεις του για οικογένεια: “Δεν το σκέφτηκα πάρα πολύ, κάποια στιγμή υπήρχε σε πολύ έντονο βαθμό να συμβεί στη ζωή μου αλλά δυστυχώς δεν γίνονται όλα. Και προσπαθώντας να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό στην τέχνη σου, κάτι θα μείνει πίσω. Και αισθάνομαι πως στα πολύ μεγάλα ταξίδια στη Σιγκαπούρη ή στην Κίνα ή στην Ιαπωνία, αισθάνεσαι πολύ την αίσθηση της μοναξιάς. Είσαι πολλές ώρες της μέρας μόνος σου. Οι μόνες ώρες που αισθάνεσαι ασφάλεια και σιγουριά είναι όταν είσαι στη σκηνή, στην παράσταση.. Έχω μια μοναχικότητα και την επιδιώκω πολλές φορές” τόνισε και συνέχισε: “Έχω σκεφτεί να υιοθετήσω οπωσδήποτε παιδί γιατί τώρα δεν ξέρω αν είμαι σε μικρή ηλικία να κάνω” γέλασε. “Θα θεωρούσα και πολύ πιο σωστό και ουσιαστικό. Γιατί κατά κάποιο τρόπο κι εγώ υιοθετημένο παιδί ήμουν και πήρα τους καλύτερους γονείς. Ξέρω ότι έχω πάρα πολλά να δώσω σ’ ένα παιδί, ότι θα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό στα παιδιά αυτά και ξέρω ότι για ό,τι έχω δουλέψει στη ζωή μου θα πήγαιναν κάπου αυτά τα κέρδη τουλάχιστον. Το σκέφτομαι ακόμη για υιοθεσία. Αλλά ξέρω ότι επειδή ταξιδεύω για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι δύσκολο. Ήθελα στο σπίτι να έχω ένα σκυλάκι. Αλλά με τα ταξίδια δεν είναι εύκολο. Δυστυχώς”.

Εκμυστηρεύτηκε ότι δεν του συνέβη ποτέ ένας αδιέξοδος έρωτας στη ζωή του. “Ήμουν πολύ τυχερός, αλλά είμαι άνθρωπος των σχέσεων αλλά είμαι πολύ επιλεκτικός τι θα κάνω στη ζωή μου και πώς θα τοποθετήσω τα πράγματα”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Πηγή

Σχετικά

Back to top