Κορίτσια Καριέρας: Η Χριστιάννα δουλεύει πάντα ακούγοντας μουσική

at 12:00 πμ
458
Κορίτσια Καριέρας: Η Χριστιάννα δουλεύει πάντα ακούγοντας μουσική

Η Χριστιάννα Φινέ είναι Υπεύθυνη Επικοινωνίας στις εταιρείες Goodheart Productions και The Hubsters. Αεικίνητη και ασταμάτητη, δεν σταματά ποτέ να ακούει μουσική όσο οργανώνεται, πιστεύει στην ευγένεια και η ειλικρίνεια και ξεκινά πάντοτε τις δουλειές της με μολύβι και χαρτί.

Xριστιάννα, μπορείς να μας περιγράψεις μια μέρα σου;

Η μέρα μου ξεκινάει με τον απαραίτητο καφέ γύρω στις 7.30. Ταυτόχρονα, διαβάζω και βλέπω ειδήσεις και χαζεύω λίγο στα social media. Τρεις φορές την εβδομάδα συνεχίζω με γυμναστική και είναι αυτό που με έχει σώσει περισσότερο σε αυτή την κατάσταση που ζούμε. Στη συνέχεια, θα βάλω μουσική και θα κάτσω στο γραφείο μου καταγράφοντας όλα όσα έχω να κάνω για τη δουλειά μου και ξεκινάω. Αν είναι χαλαρή μέρα, μπορεί να χαζέψω εκπομπές στην τηλεόραση ή να ρίξω κι έναν γρήγορο ύπνο. Μετά, σειρές, μαγείρεμα, δουλειές σπιτιού και χρόνος με τον σύντροφό μου. Η μουσική πάντως, παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου.

Πώς επηρέασε ο κορωνοϊός την καθημερινότητά σου και την δουλειά σου;

Ο κλάδος του πολιτισμού επηρεάστηκε σε τεράστιο βαθμό και ως συνέπεια το ίδιο και η δουλειά μου και η καθημερινότητά μου. Οι συναυλίες και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις σταμάτησαν κι έτσι μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι επαγγελματικές δραστηριότητές μου. Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown πήρα απλά μια βαθιά ανάσα και έδωσα στον εαυτό μου λίγο χρόνο να σκεφτεί και να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια καθώς αυτό το πράγμα εξελισσόταν, παρακολουθούσα τι συμβαίνει εδώ και σε άλλες χώρες και άρχισα να οργανώνομαι ώστε να είμαι «ετοιμοπόλεμη». Ευτυχώς, μέρος της δουλειάς μου είναι και η επικοινωνία καλλιτεχνών και κυκλοφοριών δίσκων, οπότε ήταν και παραμένει μια πολύ ευχάριστή πρόκληση στην ειδικά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.

Το θετικό είναι ότι μου δόθηκε χρόνος να διαβάσω και να ψάξω περισσότερο για νέες ιδέες, εργαλεία και να επαναπροσδιορίσω κάποια πράγματα που τώρα μου είναι πολύτιμα. Δούλευα και πριν από το σπίτι, οπότε η καθημερινότητά μου επηρεάστηκε λιγότερο σε σχέση με άλλους ανθρώπους. Όμως μου λείπει πολύ η άμεση επικοινωνία με τους ανθρώπους, μου λείπουν οι συναυλίες, και κυρίως οι φίλοι και η οικογένεια μου που δεν μπορώ να βλέπω από κοντά λόγω και της απόστασης που μας χωρίζει με κάποιους. Η αλήθεια είναι πως δεν με ενοχλεί να παραμένω στο σπίτι και μακριά απ’ όσα και όσους αγαπώ, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο. Με ενοχλεί που νοιώθω πως δεν γίνεται πραγματικά κάτι δραστικό για να βγούμε από όλη αυτή την κατάσταση. Και που οι άνθρωποι αντί να ενώνονται και να έχουν αλληλεγγύη, τρώγονται μεταξύ τους μέσα από οθόνες.

Έχει τύχει να δουλέψεις ποτέ με δύσκολους συνεργάτες; Πώς τα κατάφερες;

Φυσικά και μου έχει τύχει μιας και συνεργάζομαι με πολύ κόσμο. Ξεκινώντας από καλλιτέχνες και δημοσιογράφους που είναι άμεσοι συνεργάτες, συναδέλφους και πολλούς άλλους που μπορεί να συνεργαστείς μόνο για μια φορά. Άρα είναι αδύνατον να μην δουλέψεις με δύσκολους συνεργάτες.

Αυτό που έχω σαν αρχή μου και ασπίδα πάντοτε είναι η υπομονή, η ειλικρίνεια και η ευγένεια. Προσπαθώ πάντοτε να μπω στη θέση του άλλου για να καταλάβω από που πηγάζει αυτή η δυσκολία και να μπορέσω να την ξεπεράσω. Τις περισσότερες φορές, όταν υπάρχει καλή θέληση και χημεία, ξεπερνιέται. Όταν δεν υπάρχει, μπορείς πολύ απλά να σταματήσεις μια συνεργασία για να μη χαλάει η καρδιά και το συκώτι κανενός. Όταν όμως η δυσκολία έχει προσωπικό χαρακτήρα είναι άλλη υπόθεση. Υπήρξαν περιπτώσεις δύσκολες που κατάφερα να το αντιμετωπίσω είτε με συζήτηση, είτε με δύο κουβέντες, είτε απλά σταματώντας τη συνεργασία. Η ευγένεια και η ειλικρίνεια πάντως, είτε τις εκφράσεις με γλυκό, είτε με αυστηρό τρόπο, είναι δύο ισχυρά όπλα που πολλές φορές μπορεί να φέρει τους τέτοιους ανθρώπους/συνεργάτες σε αμηχανία και σε λύση των δυσκολιών τους.

Αυτό που έχω σαν αρχή μου και ασπίδα πάντοτε είναι η υπομονή, η ειλικρίνεια και η ευγένεια

Υπάρχουν πράγματα στη δουλειά σου που δεν σου αρέσουν καθόλου;

Αγαπάω πολύ την δουλειά μου και ενώ υπάρχουν μέσα στα χρόνια στιγμές που μπορεί να σιχτιρίσω και να θέλω να τα παρατήσω, καταλήγω πως δε θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Αυτό που δε μου αρέσει είναι όταν κάποιοι υποτιμούν την αξία της δουλειάς και του χρόνου μου, καθώς τους φαίνεται κάτι απλό, ή δεν μπαίνουν στον κόπο να το κατανοήσουν, αλλά και η αγένεια.

Όμως, αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και σε άλλους κλάδους. Είναι όμως, το στοίχημα που βάζεις κάθε φορά να καταφέρεις να φτάσει η μουσική και η τέχνη στον άνθρωπο που την έχει ανάγκη και θα τον κάνει χαρούμενο και αντίστοιχα να επικοινωνήσεις αυτό που θέλει να εκφράσει ο καλλιτέχνης ή μια ομάδα ανθρώπων στον κόσμο. Οπότε όταν το πετυχαίνεις αυτό, όποια δυσκολία μπορεί να έχει υπάρξει ξεχνιέται αμέσως.

Βρίσκεσαι σε μια θέση με ευθύνες και υποχρεώσεις. Πώς οργανώνεσαι;

Με μεγάλη οργάνωση. Μπορεί να επενδύω περισσότερο χρόνο στην οργάνωση όλων των ενεργειών που έχω να κάνω, απ’ όσο μπορεί να φαίνεται ότι χρειάζεται, αλλά στο τέλος μου λύνει τα χέρια. Ξεκινάω πάντοτε καταγράφοντας με χαρτί και στυλό όλα όσα έχω στο μυαλό μου για μια δουλειά. Σημειώνω καθημερινά στο ημερολόγιό μου όλα όσα έχω να κάνω και τσεκάρω ότι έχει γίνει.

Από εκεί και πέρα το excel που κάποτε μισούσα έχει γίνει ο καλύτερος φίλος μου. Για κάθε project, σημειώνω τα πάντα εκεί για να μπορώ να έχω την καλύτερη διαχείριση όσων πρέπει να γίνουν και όσων έχουν γίνει. Αυτό μου δίνει την άμεση εικόνα ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, φροντίζω να μαθαίνω συνεχώς ότι νεότερο υπάρχει σχετικά με τα ΜΜΕ ή αλλαγές που γίνονται σε αυτά ώστε να ανανεώνω τις λίστες επαφών μου που τις έχω σαν παιδιά μου. Τέλος, φροντίζω να μαθαίνω και να ενημερώνομαι για νέα «εργαλεία» που προκύπτουν ώστε να τα εφαρμόζω στη δουλειά μου αν κρίνω πως είναι αναγκαία και χρήσιμα.

Αν έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα σε περισσότερο χρόνο ή περισσότερο χρήμα τι θα διάλεγες;

Ευτυχώς έχω καταφέρει να οργανώνω καλά το χρόνο μου και μου είναι πολύ εύκολο να τον επενδύω όπως θα ήθελα στη δουλειά μου δίχως να παραπονιέμαι. Θα ήθελα όμως, να το επιτρέπουν οι καταστάσεις και οι απόψεις, ώστε να πληρώνομαι όσο πραγματικά αξίζει για το χρόνο που τελικά επενδύω.

Πηγή

Σχετικά

Back to top