Άντζελα Παντελή: Με απέλυσε σύζυγος εκδότη γιατί είπε πως τον σκανδάλιζα

at 8:05 πμ
511
Άντζελα Παντελή

“Ο ιδιοκτήτης μονίμως με καλούσε στο γραφείο του με πρόφαση να συζητήσουμε επαγγελματικά αλλά στο τέλος κατέληγε σε σεξουαλική παρενόχληση όχι μόνο λεκτικά αλλά με πλησίαζε και μιλώντας μου προσπαθούσε να μου χαϊδέψει τον ώμο, τη πλάτη, το μπούτι”, λέει η Άντζελα Παντελή.

Η Άντζελα Παντελή, μία από τις πιο επιτυχημένες dj παγκοσμίως, μιλάει στην ON Time και την Σάσα Σταμάτη, πρώτη φορά για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που έχει δεχτεί αλλά και πως έχασε ακόμα και την δουλειά της στο παρελθόν στα ΜΜΕ εξαιτίας αυτού.

Άντζελα είσαι πολλά χρονια στο χώρο της σόουμπιζ , δημοσιογράφος, μουσική παραγωγός, dj, δασκάλα aerial yoga. Πλέον κάνεις διεθνή καριέρα. αλλά όλα αυτά τα χρονια στην Ελλάδα έχεις δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση ή ακραίες συμπεριφορές;
Δυστυχώς η σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο της σοουμπίζ και της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα είναι ρουτίνα, όπως διαπίστωσα προσωπικά πριν πολλά χρόνια τότε στο ξεκίνημά μου ως δημοσιογράφος. Όλως παραδόξως δεν είχα τέτοια προβλήματα στο χώρο της νύχτας, ίσως προφανώς γιατί είχα από νωρίς αποκτήσει δυνατό όνομα ως DJ και με σέβονταν επιχειρηματίες και μάνατζερς. Είναι αστείο πάντως να βλέπω στην τηλεόραση να βγαίνουν και διάφοροι “καθώς πρέπει κύριοι’ από το χώρο της δημοσιογραφίας και να δείχνουν αηδιασμένοι με το όλο θέμα και όμως οι ίδιοι είναι το ίδιο διεφθαρμένοι. Γενικώς είναι ένας αριθμός από (απ)άνθρωπους που κατέχουν υψηλή θέση και εξουσία και κάνουν κατάχρηση παίζοντας με το μέλλον και τα όνειρα των νέων. Εγώ τότε είχα δεχθεί έμμεση και άμεση σεξουαλική παρενόχληση αρκετές φορές. Δηλαδή πραγματικά από ένα σημείο και μετά αντί να σκεφτόμουν ‘είμαι καλή, έχω αρκετά εφόδια για να εξασφαλίσω τη δουλειά, θα τους κάνω καλή εντύπωση ;” σκεφτόμουν ‘ωχ λες να είναι και αυτός κανένας ανώμαλος και μου την πέσει ;”. Ακραίες συμπεριφορές δεν έχω αντιμετωπίσει ίσως ήμουν τυχερή ή παραήμουν ‘αντάρτισσα’ και τη στιγμή που αντιλαμβανόμουν ότι το πράγμα πήγαινε στο πονηρό, μού γύριζε το μάτι και έφευγα χωρίς να με νοιάζει το όποιο κόστος δηλαδή να έχανα τη δουλειά ή να κινδύνευα να τον έβρισκα μπροστά μου στο μέλλον και να μου κλείσει πόρτες.

Θες να μου αναφέρεις κάποια συγκεκριμένα περιστατικά;
Θυμάμαι στα πρώτα βήματά μου στη δημοσιογραφία, είχα έναν προϊστάμενο που σε μόνιμη βάση και με κάθε ευκαιρία μου έκανε σχόλια όπως ‘να φοράς πιό στενά μπλουζάκια αναδεικνύουν το πλούσιο στήθος σου’ ή ερωτήσεις τύπου  ‘Τί σου αρέσει στο σεξ’, ή να περιαυτολογεί ‘αγαπώ τις γυναίκες και μπορώ να τους δώσω μεγάλη χαρά στο κρεβάτι’ κοκ. Μου είχε προτείνει πολλές φορές να βγούμε, να πάω σπίτι του να μου μαγειρέψει κλπ. Μου έστελνε μηνύματα αργά το βράδυ ‘τί κανεις τώρα’ αλλά γενικώς αδιαφορούσα , τον είχα πάντα σε απόσταση. Δεν διαμαρτυρήθηκα ποτέ στον εκδότη γιατί δεν ήθελα να κάνω δράμα, απλά έκανα υπομονή. Να τονίσω επίσης το ότι μια κοπέλα ή γυναίκα που είναι όμορφη ή σέξυ δε σημαίνει ότι ‘δίνει δικαιώματα’, το πρόβλημα και την ευθύνη την έχει εξ’ολοκλήρου ο ξετσίπωτος ανήθικος εκμεταλλευτής που της επιτίθεται.

Έχασες ποτέ την δουλειά σου επειδή δεν ενέδωσες;
Ναι δυστυχώς σε ένα από ΜΜΕ που εργαζόμουν, ο ιδιοκτήτης μονίμως με καλούσε στο γραφείο του με πρόφαση να συζητήσουμε επαγγελματικά αλλά στο τέλος κατέληγε σε σεξουαλική παρενόχληση όχι μόνο λεκτικά αλλά με πλησίαζε και μιλώντας μου προσπαθούσε να μου χαϊδέψει τον ώμο, τη πλάτη, το μπούτι. Τελικά απολύθηκα και το “αστείο” της υπόθεσης ήταν πως, όπως μου ανακοίνωσε ο διευθυντής ‘η απόλυση προήλθε από την σύζυγο του ιδιοκτήτη η οποία δεν σε θέλει γιατί σκανδαλίζεις το σύζυγό της”. Τραγελαφικό…

Ποιο είναι το χειρότερο που σου έχει συμβεί;
Το χειρότερο που μου έχει συμβεί στο χώρο της δουλειάς δεν είναι σεξουαλική παρενόχληση αλλά ψυχολογικός πόλεμος, ένα bullying άνευ προηγουμένου. Στο ξεκίνημά μου στο ραδιόφωνο ήταν ένας 70άρης… που μου είχε κάνει τη ζωή μαρτύριο, το έπαιζε ‘big boss’ και μου πετούσε τα κείμενα των ειδήσεων στα μούτρα, δεν του άρεσε τίποτα, μου φώναζε, ωρυόταν και δεν ήταν ικανοποιημένος με τίποτα.

Πώς σχολιάζεις την υπόθεση Λιγνάδη;
Μου προκαλεί αναγούλα και δεν θέλω καν να το σκέφτομαι, οποιοσδήποτε προκαλεί τέτοιο ανεπανόρθωτο κακό, πρέπει να τιμωρείται κατηγορηματικά. Προσωπικά αν ποτέ υπέπεφτε στην αντίληψή μου ότι κάποιος πείραξε παιδί, θα τον έγδερνα ζωντανό.




Πηγή

Σχετικά

Back to top