Οι εξελίξεις στη υγεία της μικρής Αναστασίας: «Έχουμε ουδέτερη εικόνα»

at 11:11 πμ
398
Οι εξελίξεις στη υγεία της μικρής Αναστασίας: «Έχουμε ουδέτερη εικόνα»

Η Έρρικα Μπρεζεράκου μίλησε για την ανιψιά της, Αναστασία το σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά και την άμεση κινητοποίηση του κόσμου.

Το 2020 ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά για εκείνη. Η Έρρικα Μπρεζεράκου έδωσε τη νέα της συνέντευξη στο «ΟΚ Magazine!», ενώ αποκάλυψε όλα τα νεότερα για την υγεία της ανιψιάς της, Αναστασίας, η οποία συγκίνησε με την ιστορία της.

 «Ήταν πολύ ξαφνικό. Χωρίς λόγο, ένα πρωί, γύρισαν τα ματάκια της αριστερά. Οι γονείς της νόμισαν αρχικά πως το παιδί είχε πάθει εγκεφαλικό και έτρεχαν από την Καλαμάτα στην Αθήνα για να της κάνουν εξετάσεις. Οι εξετάσεις έδειξαν DIPG (Diffuse Intrinsic Pontine Glioma) –ή, αλλιώς, «διάχυτο γλοίωμα του εγκεφαλικού στελέχους»–, ένα είδος καρκίνου που δεν χειρουργείται και δεν αντιμετωπίζεται με συμβατικές θεραπείες. Οι γιατροί στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων της έδιναν έξι μήνες ζωής.

Μετά μάθαμε για αυτή την πειραματική θεραπεία στην Αμερική, για μια κλινική στο Χιούστον του Τέξας με μεγάλη εξειδίκευση στη συγκεκριμένη ασθένεια, και αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στον κόσμο για να μας βοηθήσει να καλύψουμε οικονομικά τη μετάβαση της Αναστασίας εκεί και το υψηλό κόστος της θεραπείας. Ποιος είναι αυτός που θα πει σε έναν γονιό να μη δώσει τη μάχη για τη ζωή του παιδιού του μέχρι το τέλος; Να μην κινήσει γη και ουρανό για να το δει πάλι καλά;» λέει.

«Μέσα σε δέκα μέρες κινητοποιήθηκαν οι πάντες, media, σύλλογοι, καλλιτέχνες, απλοί άνθρωποι, για να μαζέψουν τα χρήματα και να φύγει η Αναστασία στην Αμερική. Μου έστελναν μηνύματα γέροι, παιδιά, μανάδες, μου έγραφαν «Συγγνώμη, κορίτσι μου, είναι μικρή η σύνταξή μου» ή «Δεν έχω δουλειά, αλλά σου στέλνω αυτά τα λίγα για τη μικρή» κι εγώ τα διάβαζα κι έκλαιγα. Ακόμα και τώρα που μιλάμε και το θυμάμαι κλαίω. Όλους αυτούς τους ανθρώπους τους νιώ 

 θω πια μέλη της οικογένειάς μου», εξομολογείται.

Ποια είναι τα νεότερα για την υγεία της μικρής Αναστασίας;

«Αυτή τη στιγμή η εικόνα που έχουμε από τις πρώτες εξετάσεις είναι ουδέτερη. Φαίνεται πως ο όγκος είναι στάσιμος. Μιλάμε καθημερινά με την Αναστασία – μερικές μέρες είναι καλά, άλλες πάλι νιώθει πολύ αδύναμη. Ελπίζω πως τελικά η ψυχή της θα επιλέξει να παραμείνει μαζί μας. Προσεύχομαι διαρκώς γι’ αυτό».

3807182275591673 brezerakoy-3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πηγή

Σχετικά

Back to top