Το Jaeger-LeCoultre Reverso επιστρέφει στη μόδα μέσω του Timothée Chalamet

at 10:41 πμ
186
Το Jaeger-LeCoultre Reverso επιστρέφει στη μόδα μέσω του Timothée Chalamet

Οι εμφανίσεις του Timothee Chalamet στο κόκκινο χαλί έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Μαζί με τον σχεδιαστή Haider Ackermann, ο Chalamet μας δείχνει ότι ναι μεν μπορεί ένα κοστούμι να είναι αντικειμενικά κομψό, αλλά μπορεί να απογειωθεί αν το φοράει ο γνωστός ηθοποιός. Ο γνωστός ηθοποιός δείχνει “βάζει τα γυαλιά” στους συναδέλφους του σε κάθε εμφάνιση του ακόμα κι όταν φοράει ένα κλασσικό κοστούμι με μαύρη γραβάτα.

Μπορεί όμως μια κομψή εμφάνιση να μην έχει και το αντίστοιχα κομψό ρολόι; Όχι και ο Chalamet το γνωρίζει πολύ καλά αυτό καθώς μαζί με τη δημιουργία του Ackermann, φοράει στον καπό του ένα Jaeger-LeCoultre Reverso, το πρώτο αθλητικό ρολόι του κόσμου. 

Η ιδέα για το ρολόι Reverso, έρχεται από τα γήπεδα πόλο της Ινδίας όταν ένας οδοντίατρος φαν του αθλήματος και λάτρης των ρολογιών, αντιλήφθηκε ότι οι παίκτες παραπονιούνται συχνά για ζημιές στα ρολόγια του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τώρα γιατί απλώς δεν τους είπε να τα βγάλουν, κανείς δεν ξέρει αλλά ειλικρινά δεν μας πειράζει γιατί αν είχε πράξει έτσι, ίσως να μην είχαμε ποτέ τα αθλητικά βολικά και πρακτικά ρολόγια. Και όχι μόνο είναι πρακτικά και βολικά ρολόγια, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις όπως στο συγκεκριμένο ρολόι, είναι “έργα τέχνης”. Ένα σχέδιο που πλέον θεωρείται κλασσικό, καθώς για πολλά χρόνια είναι σχεδόν ίδιο με ελάχιστες αλλαγές. Ίσως στο πέρασμα των χρόνων να έφυγε από τη μόδα καθώς καινούργια, ηλεκτρονικά, αρκετά κομψά ρολόγια μπήκαν στο παιχνίδι, παραμένει όμως πάντα ένα special κομμάτι που κάθε συλλέκτης που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει στη συλλογή του. 

Τον Chalamet τον είδαμε να το φορά στα Όσκαρ του 2018 όταν ο ίδιος ήταν υποψήφιος για τον ρόλο του στην ταινία Call Me By Your Name. Εκτός από την καταπληκτική του ερμηνεία, εκείνο το απόγευμα, αυτή του η επιλογή στο καρπό, έκλεψε την παράσταση. 

Πηγή

Σχετικά

Back to top