Τέσσερις τρόποι για να καταφέρεις να είσαι (λίγο) πιο χαρούμενος μέσα στο lockdown

at 3:25 μμ
158
Τέσσερις τρόποι για να καταφέρεις να είσαι (λίγο) πιο χαρούμενος μέσα στο lockdown

Στους περίεργους αυτούς καιρούς που ζούμε, είναι λογικό να μη νιώθεις χαρά στην καθημερινότητά σου. Όμως, πώς θα καταφέρεις να το αλλάξεις αυτό;

Το lockdown και η πανδημία του κορωνοϊού έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία σου και στη διάθεσή σου. Πολλές μέρες νιώθεις σαν να μην έχουν νόημα και, απλά, να κυλούν χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Όμως, μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση που ζούμε πρέπει να βρεις τρόπους για να μπορέσεις να είσαι χαρούμενος και να νιώθεις ευτυχισμένος.

Για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει στην καθημερινότητά σου να βάλεις ορισμένες συνήθειες και να κάνεις κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Πράγματα που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις λίγο πιο χαρούμενος και ότι η μέρα σου κυλάει ευχάριστα.

1. Δώσε βάση στο να περιποιείσαι τον εαυτό σου

Από το να κάνεις γυμναστική, να προσέχεις τη διατροφή σου, μέχρι και το να περιποιείσαι την εξωτερική σου εμφάνιση. Όλα τα πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις ότι φεύγει ένα βάρος από πάνω σου και προσέχεις τον εαυτό σου. Ο Gretchen Rubin που έχει γράψει αρκετά βιβλία λέει ότι το πρώτο πράγμα για να νιώσεις χαρούμενος είναι να προσέξεις το σώμα σου. Όπως λέει χαρακτηριστικά:

“Η σωματική εμπειρία πάντα επηρεάζει την συναισθηματική εμπειρία.”

2. Διαλογίσου

Ή απλά κάτσε για λίγη ώρα χωρίς να κάνεις τίποτα. Άσε το μυαλό σου να καθαρίσει και να βρει την ψυχική του ισορροπία. Το άγχος που δέχεσαι κάθε μέρα από τη συνεχή κάλυψη των ειδήσεων για τον κορωνοϊό είναι τεράστιο. Οπότε, χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να αποφορτιστείς και να ξεκουραστείς…

3. Φτιάξε το πρόγραμμα του ύπνου σου

Το δυσκολότερο κομμάτι μέσα στη διάρκεια της καραντίνας είναι να ρυθμίσεις τον ύπνο σου. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που μένουν αργά μέχρι το βράδυ, ενώ, σπαταλάνε όλη τους την ημέρα στο κρεβάτι. Αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις στη διάθεσή σου. Ένα σωστό πρόγραμμα ύπνου θα σε βοηθήσει στο να νιώσει πολύ καλύτερα!

4. Η επαφή με ανθρώπους

Επιστήμονες και φιλόσοφοι συμφωνούν ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για την καλύτερη ψυχική διάθεση των ανθρώπων είναι η επαφή με άλλους. Στην εποχή που ζούμε η επαφή αυτή μπορεί εύκολα να γίνει ακόμα και από απόσταση. Τα μέσα τεχνολογίας που διαθέτουμε, πλέον, μας βοηθάνε σε αυτό.


ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

MORE STORIES

Πηγή

Σχετικά

Back to top