Πρόσφυγες με διαβατήριο το πρόσωπό τους

at 4:23 μμ
87

Οι πρόσφυγες βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των εκθέσεων που παρουσιάζονται αυτό το διάστημα στο Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσείο στο Λονδίνο. “A Face to Open Doors” τιτλοφορείται μια εγκατάσταση που δεν είναι άλλο από έναν θάλαμο υποδοχής μεταναστών από το μέλλον όπου το πρόσωπο που εισερχόμενου είναι το διαβατήριό του. Τις ιστορίες τις αφηγούνται τα ίδια τα πρόσωπα.

Η έκθεση προσφέρει μια βιωματική εμπειρία σχεδιασμένη από τη βραβευμένη ομάδα Anagram. Στο μέλλον οι διεθνείς μετακινήσεις ελέγχονται από έξυπνες μηχανές, όπως ένας συνοριοφύλακας ανδροειδές με τεχνητή νοημοσύνη.

Μια άλλη έκθεση έχει τον τίτλο «Πρόσφυγες: Αναγκασμένοι να δραπετεύσουν» εξετάζει τις προσφυγικές ροές από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως σήμερα.

Για την ώρα, η έκθεση δεν έχει ανοίξει για το κοινό εξαιτίας της πανδημίας.

Τόσο η εγκατάσταση όσο και η προσωρινή έκθεση αποτελούν τις βασικές προτάσεις του Αυτοκρατορικού Πολεμικού Μουσείου για αυτή τη χρονιά.

Το πλήρες πρόγραμμα του μουσείου που είναι αφιερωμένο στους πρόσφυγες θα παρουσιάζεται έως τον προσεχή Μάιο.

Πηγή

Σχετικά

Διεθνείς Μουσικές Ημέρες στην Καλαμάτα

21 Νοεμβρίου, 2020
Ξεκινούν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας. Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής πραγματοποιείται φέτος για τέταρτη φορά. Φιλοξενεί…
Back to top