Η Σμαράγδα Καρύδη για τις κρίσεις πανικού – “Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ”

at 19 Οκτωβρίου, 2020
470
Σμαράγδα Καρύδη

“Υπάρχουν στιγμές που θέλω να κλειστώ στο σπίτι μου, που δεν επιθυμώ να είμαι σε κοινή θέα. Είναι λίγο καταπιεστικό.” ανέφερε η Σμαράγδα Καρύδη

Στο 7 Μέρες Tv και στον Γιάννη Βίτσα παραχώρησε συνέντευξη η Σμαράγδα Καρύδη. Η ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε και για τις κρίσεις πανικού που παλιότερα την ταλαιπωρούσαν έντονα.

Στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές αντιμετώπισες κρίσεις πανικού, ενώ έπαιζες το ρόλο σου στη σκηνή του θεάτρου.

Νομίζω ότι αρκετοί ηθοποιοί έχουν πάθει στη σκηνή κρίσεις πανικού. Είναι ένα κοινό φαινόμενο. Οι κρίσεις πανικού που αντιμετώπισα προέρχονταν από ένα προσωπικό πρόβλημα, με την έκθεση που είχα πάντοτε και δεν το έχω απόλυτα ακόμα και σήμερα ξεπεράσει. Παλιά ήταν αφόρητο και δεν μπορούσα καθόλου να το διαχειριστώ. Τώρα πια έχω μάθει να το χειρίζομαι. Δεν έχω θέμα. Απλώς κάποιες φορές δεν αντέχω την έκθεση. Υπάρχουν στιγμές που θέλω να κλειστώ στο σπίτι μου, που δεν επιθυμώ να είμαι σε κοινή θέα. Είναι λίγο καταπιεστικό.

Έκανες ψυχοθεραπεία γι’ αυτό το κομμάτι της… έκθεσης;

Όχι, δεν έκανα ποτέ.

Είναι σημαντικό ότι βρήκες τρόπο μόνη σου να βγεις από αυτό;

Θα μπορούσα να είχα κάνει και ψυχοθεραπεία. Δεν είμαι αρνητική. Έτσι και αλλιώς νομίζω ότι και ο θεραπευτής σε οδηγεί στο να βρεις τη δύναμη. Μόνος σου το κάνεις επί της ουσίας. Εγώ απλώς αυτό το κατάφερα μόνη μου.
Πηγή

Σχετικά

Back to top