Σινεμά στην εποχή του Covid-19: Από τις αίθουσες στο streaming

at 19 Οκτωβρίου, 2020
59


Η πανδημία του Covid-19 κάνει κακό και στον κινηματογράφο.

Οι ρυθμοί έχουν πέσει ή έχει μπει οριστικά τέλος στα γυρίσματα ήδη εγκεκριμένων κινηματογραφκών παραγωγών ακόμη και ορισμένων πολυαναμενόμενων ταινιών.

Κινηματογραφικές πρεμιέρες αναβάλονται και αίθουσες κλείνουν.

Η βρετανική αλυσίδα κινηματογράφων Cineworld ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κλείνει προσωρινά τις αίθουσες της στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι αιθουσάρχες δημιούργησαν το δίκτυο CinemaSafe για ασφαλείς κινηματογράφους με την υιοθέτηση πρωτοκόλλων ασφαλείας ώστε να προστατευθούν θεατές και εργαζόμενοι.

Ακόμη κι έτσι, οι θεατές έχουν μειωθεί δραματικά.

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ρώμης θα διεξαχθεί μεταξύ 15 και 25 Οκτωβρίου παρά τις ακυρώσεις στα περισσότερα Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε χείρα βοηθείας στη βιομηχανία του κινηματογράφου, λέει η Λάουρα Ντέλι Κόλι, πρόεδρος του Φεστιβάλ Cinema for Rome. Το σινεμά είναι τέχνη αλλά είναι και μια ισχυρή βιομηχανία που αυτή την εποχή υποφέρει και πιστεύω ότι είναι σημαντικό να βρεθούμε εκεί. Πιστεύω πολύ σε αυτό».

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει με την ταινία animation Soul της Pixar.

Η ταινία δεν θα προβληθεί στις αίθουσες. Θα κάνει πρεμιέρα στο κανάλι Disney+ τα Χριστούγεννα.Source link

Σχετικά

MasterChef 5: Τι έλειψε στον Παύλο;

MasterChef 5: Τι έλειψε στον Παύλο;

1 Ιουνίου, 2021
Στο αποψινό επεισόδιο οι δύο φιναλίστ, Μαργαρίτα και Διονύσης, ήρθαν αντιμέτωποι με μια μεγάλη έκπληξη αφού στην κουζίνα του MasterChef…
Το OMEGA του Zayn Malik είναι από άλλο πλανήτη

Το OMEGA του Zayn Malik είναι από άλλο πλανήτη

31 Ιανουαρίου, 2021
Πολλοί άνθρωποι όταν γίνονται γονείς αφήνουν τους εαυτούς τους. Ιδιαίτερα οι προηγούμενες γενιές. Στις μέρες όμως, νέοι μπαμπάδες, είναι πέρα…
Back to top