Φτιάχνουμε υπέροχο παγωτό ξυλάκι χωρίς παγωτομηχανή και χωρίς ειδική φόρμα, με μόνο 4 υλικά!
Ο Δεκαπενταύγουστος έχει παρέλθει αλλά το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ και η ζέστη καραδοκεί. Γι’ αυτό το λόγο το παγωτό παραμένει το νούμερο 1 γλυκό της εποχής και εδώ θα δεις πώς να το φτιάξεις εύκολα χωρίς πολλά υλικά, ειδική φόρμα και παγωτομηχανή.
Τέλειο; Πάμε να δούμε το πώς…
Υλικά
Τεμάχια: 4-5
- 300 γρ. (1 1⁄2 κούπα) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (πολύ κρύα)
- 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 300 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
- 3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
Θα χρειαστούμε επίσης
- 1 άδειο κουτί από φρέσκο γάλα 1 λίτρου (θέλουμε ένα με κάπως πλακέ σχήμα, όχι τετράγωνο) – το κόβουμε με μαχαίρι στο πάνω μέρος
- 4-5 ξυλάκια παγωτού
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε εύκολο παγωτό ξυλάκι χωρίς ειδική φόρμα, ξεκινάμε κόβοντας το κουτί του γάλακτος με ένα μαχαίρι στο πάνω μέρος. Το ξεπλένουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να αποκτήσει παχύρρευστη υφή (περίπου όπως είναι το γιαούρτι).
- Θέλουμε να στέκεται στο κουτάλι, αλλά να μην έχει γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα μέχρι να αναμειχθούν τα δύο υλικά και να σφίξει λίγο ακόμη η κρέμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα κουταλιά κουταλιά μέσα στο κουτί του γάλακτος. Χτυπάμε το κουτί 4-5 φορές πάνω στον πάγκο έτσι ώστε το μείγμα να απλώσει καλά.
- Με ένα λεπτό, μυτερό και κοφτερό μαχαίρι κάνουμε οπές στη μία πλαϊνή πλευρά του κουτιού, ξεκινώντας την πρώτη περίπου 2 εκ. από το κάτω μέρος και τις υπόλοιπες σε απόσταση 4 εκ. από την προηγούμενη. Ανάλογα με το μέγεθος του κουτιού, θα βγουν 4-5 οπές.
- Μπήγουμε σε κάθε οπή από 1 ξυλάκι παγωτού (το μπήγουμε περίπου μέχρι τη μέση).
- Κλείνουμε το κουτί στο πάνω μέρος με μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη (όρθιο) για τουλάχιστον 10 ώρες.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Βγάζουμε το κουτί του γάλακτος από την κατάψυξη, το ξαπλώνουμε πάνω σε μια επιφάνεια κοπής και με ένα καλό πριονωτό μαχαίρι το κόβουμε ενδιάμεσα από τα ξυλάκια παγωτού για να διαχωρίσουμε τα παγωτά.
- Αφαιρούμε το χαρτί και βυθίζουμε τα ξυλάκια στη σοκολάτα.
- Τα αφήνουμε σε μια λαδόκολλα για λίγο, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη και σερβίρουμε.
Διαβάστε ακόμη:
Πηγή: Γαστρονόμος
SEMINARS
Το Δίκαιο των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης
Αθήνα
Πού απευθύνεται; Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές νομικής, ασκούμενους δικηγόρους, δικηγόρους και άλλους νομικούς επαγγελματίες, αλλά και σε στελέχη οργανισμών που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις αναφορικά με το Δίκαιο των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Το neolaia.gr σε app: Κατεβάστε το σε Android και iOS Σκοπός Στόχο του εισαγωγικού αυτού σεμιναρίου αποτελεί η παρουσίαση, ανάλυση και εξοικείωση […]
Ναυτιλιακό Management
Αθήνα
Το σεμινάριο αφορά το Management στον τομέα των ναυτιλιακών και περιλαμβάνει διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, πλοίων, γνώση νομοθεσίας κ.α.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS – ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
⚽🏀 LIVE SCORES
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..