“Το μόνο που θυμάμαι από τη μητέρα μου είναι να τη βγάζουν με το φέρετρο”

at 6:35 μμ
106

“Παίρνω μία σύνταξη 720 ευρώ, κάτι γίνεται κι από τις σχολές. Έχω κι ένα σπιτάκι στην Πεντέλη”.

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Φώτης Μεταξόπουλος στην εφημερίδα OnTime και τη δημοσιογράφο Ρενέ Σαραντινού. Ο κορυφαίος χορογράφος, σε μία από τις σπάνιες εξομολογήσεις του, μιλά για τις αναμνήσεις από τους γονείς του, καθώς και για το εγκεφαλικό που πέρασε πριν από χρόνια.

«Έχω έναν αδελφό δύο χρόνια μικρότερο. Ο τρίτος αδελφός μου «έφυγε» μαζί με τη μάνα μου την ημέρα της γέννας. Πέθανε επειδή ήταν φυματική κι έτσι πέθανε μαζί της και το παιδί. Το μόνο που θυμάμαι από τη μητέρα μου ήταν όταν με άφησαν έξω από την εκκλησία την ημέρα της κηδείας», περιγράφει ο Φώτης Μεταξόπουλος.

«Έβγαλαν το φέρετρο, το έβαλαν στη νεκροφόρα, την οποία έβλεπα να φεύγει. Αυτή η εικόνα μου έχει μείνει από τη μάνα μου μόνο. Ο πατέρας μου «έφυγε» 70 χρονών κι αυτός από φυματίωση. Του είχαν αφαιρέσει το ένα πλευρό με εγχείρηση. Έγερνε από τη μία πλευρά και κατέβαινε ο ώμος, όπου πίεζε τον πνεύμονα κι αυτό, όπως έλεγαν, έκανε καλό στη φυματίωση. Με μεγάλωσε η γιαγιά μου, η μητέρα του πατέρα μου. Επειδή δεν ένιωσα την αγκαλιά της μάνας, έψαχνα να τη βρω στις γυναίκες», εξομολογείται αμέσως μετά.

«Το εγκεφαλικό το έπαθα ξαφνικά. Βγήκα στον κήπο μου για να κόψω ένα τριαντάφυλλο. Ένιωσα μία ζαλάδα τότε, αισθανόμουν ότι θα λιποθυμήσω. Ξάπλωσα κάτω κάμποση ώρα χωρίς να μπορώ να κουνηθώ. Μόλις συνήλθα, πήρα τηλέφωνο τον γιατρό, μου είπε ότι είναι επικίνδυνο και να πάρω αμέσως τα παιδιά μου», απαντά στη συνέχει ο Φώτης Μεταξόπουλος σε σχετική ερώτηση.

«Μούδιασε το αριστερό μου χέρι, τα δάχτυλά μου δεν άνοιγαν και δεν μπορούσα να μιλήσω. Εκεί ήταν το πρώτο εγκεφαλικό. Όταν πήγα στο νοσοκομείο, έπαθα το δεύτερο. Στο σπίτι, όταν έπαθα το πρώτο εγκεφαλικό, σηκώθηκα, χόρευα και τραγουδούσα, γιατί δεν μπορούσα να φανταστώ κάτι τέτοιο σε μένα. Γι’ αυτό τα δύο εγκεφαλικά δεν μου άφησαν κανένα κουσούρι, αυτό μου το είπε ο γιατρός», περιγράφει χαρακτηριστικά.

«Παίρνω μία σύνταξη 720 ευρώ, κάτι γίνεται κι από τις σχολές. Έχω ένα σπιτάκι στην Πεντέλη, όπου ζω ήρεμα και ήσυχα. Με αγαπάω, το λέω κάθε μέρα στον καθρέφτη μου κι αυτό μου δίνει τέτοια δύναμη, που μπορώ να τα σπάσω όλα. Όλη η Ελλάδα να πάθει κατάθλιψη, θα κοιτάζω και θα γελάω. Δεν στενοχωριέμαι, δεν αγχώνομαι», καταλήγει ο Φώτης Μεταξόπουλος.


Διαβαστε Ακομη

Πηγή

Σχετικά

Back to top