Γιώργος Κατσαρός – Κώστας Χατζής: «Με στενοχωρεί όταν αυτός που βοήθησα δεν αναφέρει το όνομά μου» – «Τα παιδιά μου ήταν φυλακή για 4 χρόνια»

at 3:20 πμ
212

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show» βρέθηκαν καλεσμένοι οι Γιώργος Κατσαρός και Κώστας Χατζής.

Οι δύο θρύλοι της ελληνικής μουσικής μίλησαν για τη γνωριμία τους, αλλά και για όσα τους δένουν από την αρχή της πορείας τους έως σήμερα.

Από την πλευρά του ο γνωστός μουσικοσυνθέτης μέσα σε όλα μίλησε για την πορεία του, για τους ανθρώπους που βοήθησε, την αχαριστία που τον ενοχλεί αλλά και τον λόγο που ο Στέλιος Καζαντζίδης έκανε να του μιλήσει 10 χρόνια.

«Με στενοχωρεί όταν αυτός που βοήθησα και που έγινε ό,τι έγινε, δεν αναφέρει το όνομά μου» εξομολογήθηκε αρχικά.

«Η Μαρινέλλα ήθελε να τραγουδήσει να γίνει σολίστα γιατί ήταν πολύ καλή. Εγώ μόλις είχα φύγει για Ρωσία και την πήρα μαζί μου. Την πήρα μαζί γιατί χώρισε με τον Καζαντζίδη και αυτό μου το χρέωσε και είπε ότι αν δεν την έπαιρνα μαζί μου, θα είχε γυρίσει πίσω σε αυτόν».

Σταθμός ήταν και η γνωριμία του με τον Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος όμως στο ξεκίνημά του δεν τον είχε ενθουσιάσει. «Ο Βοσκόπουλος ήταν ηθοποιός, όταν μου ζήτησε να παίξει το “Κάθε λιμάνι και καημός” και να κάνει δεύτερη φωνή στη Δενάρδου. Του λέω “όχι, δεν μου αρέσει η φωνή σου”».

Ο Κώστας Χατζής μεταξύ άλλων μίλησε για τα παιδικά του χρόνια αποκαλύπτοντας τι ήταν αυτό που τον έκανε να νιώθει περιθωριακός.

«Όταν ήρθα στην Αθήνα από τη Λιβαδειά έκανα τον ξένο για να τρώμε ένα πιάτο φαγητό. Τη μία ήμουν Βραζιλιάνος και την άλλη ήμουν Σπανιόλος» είπε ο γνωστός τραγουδοποιός με τον Γιώργο Κατσαρό να προσθέτει: «Ο Κώστας Χαζής ήταν ταλέντο και ο επιχειρηματίας ήθελε να τον παρουσιάσουμε σαν καινούργιο φρούτο για να έρθουν νέοι πελάτες».

«Ένιωσα ότι είμαι περιθωριακός από παιδί, όταν πήγα σχολείο. Ο ελληνικός λαός είναι καταπληκτικός αλλά δεν είχε ποτέ παιδεία».

«Εγώ σαν γύφτος ξέρω μέρος της δημοκρατίας, αν ρωτήσεις έναν Έλληνα δεν τον ξέρει. Να το ξέρει ο γύφτος και να μην το ξέρει ο Έλληνας δεν είναι τρομακτικό;».

«Ήξερα ότι δεν έχω κάποια φωνή, “βραχνοκόκορας” είμαι, αλλά υπηρετούσα τον λόγο. Δεν είμαι βλάκας, ξέρω τι είμαι».

«Είναι μερικά πράγματα που δεν μπορώ να τα πω. Ας φέρουμε ένα παράδειγμα, όλοι έπαιρναν 100 και εγώ έπαιρνα 20 και είχα μάνα, πατέρα και η οικογένεια. Δεν είναι αυτό ένα μήνυμα γιατί αυτό βγαίνει ότι είμαι ο καλός άνθρωπος, καλλιτέχνης. Δεν είναι σωστό. Είναι κάποια πράγματα που δεν μπορούν να ειπωθούν» ανέφερε ο Κώστας Χατζής.

«Για παράδειγμα εμένα τα παιδιά μου ήταν φυλακή για 4 χρόνια γιατί είναι αντιρρησίες συνειδήσεως, που είμαστε Μάρτυρες του Ιεχωβά. Ήρθαν και μου είπαν ότι θα έπαιρνα για 3-4 συναυλίες 40 εκατομμύρια και λέω ούτε ο Frank Sinatra να ήμουν. Πέρασαν 4 μήνες και έγραψαν οι εφημερίδες ότι η απατεωνιά του τάδε υπουργείου έκανε αυτό και οι τραγουδιστές ήταν αυτό. Αν το διάβαζαν αυτό τα παιδιά μου; Το φαντάζεσαι; Γιατί έπεσα και σε δυσμένεια και σου λέει ότι ο πατέρας μου μας έλεγε τόσα…» σχολίασε ο Κώστας Χατζής.

Πηγή

Σχετικά

Back to top