Η Σόφη Ζαννίνου για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο: «Είχα τεράστια προστασία λόγω του πατέρα μου» |

at 8:00 πμ
165

«Δεν πήραν ποτέ τα μυαλά μου αέρα», λέει η Σόφη Ζαννίνου.

Στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Ανδρέα Θεοδώρου έδωσε συνέντευξη η Σόφη Ζαννίνου. Η γνωστή ηθοποιός απάντησε για το κίνημα metoo, ενώ τόνισε πως η ίδια δεν είχε ζήσει κάποια κακοποιητική συμπεριφορά.

Μετά τα όσα συνέβησαν με το #metoo, το θέατρο πιστεύετε θα βγει πιο δυνατό;

Σίγουρα. Αυτός που έχει το κακό στο μυαλό του, θα το σκεφτεί και δεύτερη φορά. Ο κακός άνθρωπος θα γίνει λιγότερο κακός.

Στην καριέρα σας ήρθατε αντιμέτωπη με κακοποιητικές συμπεριφορές;

Καθόλου. Με είχαν σαν μασκότ. Δεν τους πέρασε ποτέ από το μυαλό κάτι πονηρό. Και βέβαια, λόγω του πατέρα μου, είχα μια τεράστια προστασία. Μου είχε δώσει και εντολές αν ποτέ μου συμβεί κάτι, ό,τι βρω μπροστά μου να το πετάξω στο κεφάλι του επίδοξου εραστή, να σπάσω την πόρτα, να τον πλακώσω στο ξύλο και να φύγω. Ντρεπόντουσαν λοιπόν, γιατί ήταν όλοι φίλοι του πατέρα μου. Ήμουν πολύ τυχερή σ’ αυτό.

Επειδή είστε τόσα χρόνια μέσα σε αυτόν τον χώρο, τα όσα ακούστηκαν, ήταν σοκ για εσάς;

Κοίταξε αυτά τα πράγματα συμβαίνουν παντού και στην τράπεζα και στο θέατρο και στο σουπερμάρκετ. Παντού. Δεν είναι κάτι καινούργιο, πάντα υπήρχαν διάφορα παρατράγουδα.

Ποια συμβουλή του πατέρα σας ακολουθείτε σε όλη σας τη ζωή;

Μου είχε δώσει πάρα πολλές συμβουλές, τις οποίες ακολουθώ ευλαβικά και πραγματικά έχουν πιάσει τόπο. Αυτό που μου έχει τονίσει είναι ότι «μην νομίζεις ότι είσαι κάτι. Κάνεις ένα επάγγελμα όπως είναι ο υποδηματοποιός, ο αρτοποιός, ο σιδηρουργός, ο χειρουργός. Επειδή τώρα σε χαιρετάνε στον δρόμο δεν σημαίνει τίποτα. Η επιτυχία είναι μια πεταλουδίτσα η οποία έρχεται λίγο στον ώμο σου και μετά πάει στου άλλου. Δεν είναι κάτι μόνιμο, γι’ αυτό θα είσαι ψύχραιμη και ταπεινή».

Τα μυαλά σας δηλαδή δεν πήραν ποτέ αέρα;

Ποτέ. Το είχα απομυθοποιήσει από πάρα πολύ μικρή όλο αυτό το αστραφτερό. Είχαμε περάσει και πείνες με το θέατρο, οπότε ήξερα και την άσχημη πλευρά. Ότι δηλαδή είναι ένα επάγγελμα που πρέπει να είμαστε τυπικοί και ακριβείς και πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά.


Διαβαστε Ακομη

Πηγή

Σχετικά

Back to top