Εκλογές 2023: Πώς ψηφίζω με την ταυτότητα στο wallet

at 5:11 μμ
213


Με την ψηφιακή τους ταυτότητα, την οποία εδώ και μήνες έχουν στο wallet του κινητού τους, θα μπορούν να ψηφίσουν οι πολίτες στις εκλογές 2023, της 21ης Μαΐου.

Τη δυνατότητα οι εκλογείς να πάνε στα εκλογικά κέντρα με την ταυτότητα στο wallet του gov.gr για να ασκήσουν το δικαίωμά τους στις  εκλογές 2023, δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, που εκδόθηκε χθες (11.05.2023).

Η εγκύκλιος σημειώνει ακόμη ότι «αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφικτή η τήρηση της ως άνω διαδικασίας ή η εφαρμογή της προκαλεί καθυστερήσεις στη διαδικασία της ψηφοφορίας, κατά την κρίση του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής, η ταυτοποίηση των εκλογέων γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Σημειώνεται ότι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά. Ειδικότερα για τα διαβατήρια, επισημαίνεται ότι αρκεί και ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει η ισχύς του».

Έτσι, οι πολίτες που μετά τον Ιούλιο του 2022 αποφάσισαν να έχουν τα πάντα στο κινητό τους και κατέβασαν το app Gov.gr Wallet, το οποίο αφορά στη δημιουργία, αποθήκευση και στον έλεγχο γνησιότητας των ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό μας τηλέφωνο, θα μπορούν με αυτό να ψηφίσουν κανονικά στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS – ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ

Πηγή

Σχετικά

Back to top