Σοφία Αλιμπέρτη: “Όταν άγγιξα τα όρια της παράνοιας, πήρα κουράγιο από τον άγγελό μου” |

at 8:31 πμ
212

“Τότε, χρόνια πριν, δεν ήταν και της μόδας να μιλάς για αυτά. Δεν μπορούσες. Κινδύνευες να μη σε καταλάβει κανείς. Τώρα έχει πλέον αποενοχοποιηθεί”, εξομολογείται η Σοφία Αλιμπέρτη.

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Σοφία Αλιμπέρτη στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ροδόπουλο.

Η γνωστή παρουσιάστρια, με αφορμή την επιστροφή της στην τηλεόραση μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, μίλησε για την πίστη, το κουράγιο που πήρε από αυτήν στις δύσκολες στιγμές, την μακρόχρονη απόσυρσή της στην Πάρο και φυσικά τη νέα της εκπομπή.

«Πρώτα ο Θεός». Τον επικαλείσαι πολύ συχνά.

«Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει». Αυτό είναι ένα μότο που έχω από παιδάκι. Και όλα αυτά τα αναπάντεχα, τα απρόσμενα που συμβαίνουν γύρω μας μάς δημιουργούν μια παραπάνω ανασφάλεια και αισθάνεσαι ότι δεν εξαρτάται από σένα. […] Δεν είμαι θρησκόληπτη, είμαι θρησκευόμενη. Υπάρχει τεράστια διαφορά. Δεν εμπιστεύομαι αυτά που λένε οι παπάδες αλλά αυτά που έχει πει ο Ιησούς.

[…] Η θρησκεία σου δεν σε προσβάλλει πουθενά. Οι παπάδες τα έχουν εφεύρει. Γιατί πώς αλλιώς θα ελέγξεις τον όχλο; Με έναν τρόπο τον ελέγχουν «στους αιώνες των αιώνων αμήν». Με τον φόβο. Μόνο με τον φόβο ελέγχεις τα πάθη.

Μετά τη συνέντευξή σου στη Φαίη Σκορδά, έχεις γίνει viral για τον λάθος λόγο, το πάρκινγκ.

Ναι, πλάκα είχε.

Το σαρκάζεις τώρα.

Ναι, αλλά δεν λέω αυτό η γυναίκα. Σου λέω με απόλυτη βεβαιότητα, οτιδήποτε έχω ζητήσει ολόψυχα από τον άγγελό μου, με την καρδιά ανοιχτή και καθαρή, μου το έχει πραγματοποιήσει. Και όταν περνούσα δύσκολα, πραγματικά δύσκολα, ήταν ο μοναδικός που είχα να του απευθυνθώ. Και έπαιρνα κουράγιο, όταν είχα αγγίξει τα όρια της παράνοιας. Γιατί τότε, χρόνια πριν, δεν ήταν και της μόδας να μιλάς για αυτά. Δεν μπορούσες. Κινδύνευες να μη σε καταλάβει κανείς. Τώρα έχει πλέον αποενοχοποιηθεί.


Διαβαστε Ακομη

Πηγή

Σχετικά

Back to top