“Τι να προσέξουμε την άνοιξη με τις αλλεργίες;” Ο παιδίατρος Δρ. Σπύρος Μαζάνης απαντάει στις ερωτήσεις σας

at 8:57 μμ
304

Τα μικρά πλασματάκια υπάρχουν στη ζωή μας και μας γεμίζουν αγάπη, χαμόγελα, αλλά και άγχος. Οι μανούλες θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, έχουν τις ανησυχίες τους και τις απορίες τους. Ο διακεκριμένος παιδίατρος Δρ. Σπύρος Μαζάνης είναι εδώ για να απαντήσει στις ερωτήσεις σας. Όχι φυσικά για να αντικαταστήσει τον παιδίατρός σας, αλλά για να μοιραστεί την πολυετή εμπειρία του, τις γνώσεις του και να μας ενημερώσει σωστά.

Αν θέλεις να στείλεις κι εσύ την ερώτησή σου στον Δρ. Σπύρο Μαζάνη κάνε “κλικ” εδώ!

ΕΡΩΤΗΣΗ
Καλημέρα σας γιατρέ μου. Ο εγγονός μου είναι 20 μηνών και η κοπέλα που τον κρατάει, γιατί οι γονείς του δουλεύουν, του έχει μάθει και κάνει μονόζυγο… Ο μικρός έχει ξετρελαθεί και το ζητάει συνέχεια. Επιτρέπεται για την ηλικία του;
Ευχαριστώ,
Μαίρη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή γιαγιά, εξαρτάται από την προσπάθεια που καταβάλει και τη στάση του σώματος. Θα έλεγα ότι δεν ενδείκνυται το μονόζυγο σε αυτές τις ηλικίες, καθώς οι αρθρώσεις είναι ακόμη υπό ανάπτυξη και εύκολα θα μπορούσαν να προκληθούν κακώσεις. Επίσης, αν πέσει είναι επικίνδυνο να χτυπήσει το κεφάλι του.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Κύριε Μαζάνη, γεια σας. Ο μικρός μου είναι 18 μηνών και δεν περπατάει, ούτε στέκεται. Πηγαίνει με τον πωπουδάκο του, όπως οι μεγάλοι που έχουν πρόβλημα κινητικό. Όποτε τον βάζουμε όρθιο να πατήσει κλαίει και γκρινιάζει. Τι μπορούμε να κάνουμε να τον βοηθήσουμε. Σας ευχαριστώ πολύ.
Άννα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή φίλη, είναι πολύ ΠΙΘΑΝΟΝ να έχει φοβηθεί και για αυτό να συμπεριφέρεται όπως το περιγράφεις. Σου προτείνω ένα τραπέζι απασχόλησης με τέσσερα πόδια και πολύ ελαφρύ, ώστε να στηρίζεται και σιγά σιγά να μπορεί να το σηκώνει και να το μεταφέρει μέχρι να αποκτήσει εμπιστοσύνη και να σταθεροποιηθεί.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Καλησπέρα κ.Μαζάνη! Θα μπορούσατε να μας δώσετε μερικές συμβουλές τώρα για την άνοιξη με τις αλλεργίες; Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι γονείς;
Δήμητρα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή φίλη, η πιο συχνή αλλεργία της ΑΝΟΙΞΗΣ είναι η αλλεργία στις κάμπιες των πεύκων, γενικά η γύρη των δένδρων και των ανθέων, τα οποία προκαλούν κοκκινίλες στο δέρμα, επιπεφυκίτιδα, φτέρνισμα, βήχα και άλλα. Τα μέτρα προφύλαξης είναι να μην απλώνετε τα ρούχα και τα κλινοσκεπάσματα σε εξωτερικό χώρο, να κλείνετε τα παράθυρα όταν φυσάει, να πλένετε καθημερινά τις αυλές, τα μπαλκόνια και τα πεζοδρόμια και να φοράνε ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το βάδισμα του παιδιού μου. Είναι 7 χρόνων και μέσα στο σπίτι περπατάει στις μύτες. Έξω περπατάει κανονικά. Μόνο στο σπίτι το κάνει. Τι να κάνω; Να απευθυνθώ σε ορθοπεδικό ή δεν είναι κάτι ανησυχητικό;
Ζωή

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή φίλη, μάλλον πρόκειται για κάτι ψυχολογικό. Λόγω της ηλικίας του νομίζω ότι μπορείτε να τον ρωτήσετε για να δείτε πως θα το δικαιολογήσει. Επίσης, μια επίσκεψη σε ορθοπεδικό για να σας διαβεβαιώσει ότι δεν είναι μυοσκελετικό θα βοηθούσε, ώστε μετά να απευθυνθείτε σε ψυχολόγο.

Αν θέλεις να στείλεις κι εσύ την ερώτησή σου στον Δρ. Σπύρο Μαζάνη κάνε “κλικ” εδώ!

 

Πηγή

Σχετικά

Back to top