Κομισιόν: Καλεί το προσωπικό της να διαγράψει το TikTok

at 4:21 μμ
304


Η απαγόρευση της ΕΕ έρχεται μετά από την απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ να περιορίσει το TikTok από συσκευές ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Να αφαιρέσουν την εφαρμογή TikTok από τα εταιρικά τους τηλέφωνα ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τους εργαζομένους της, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την εσωτερική αγορά Τιερί Μπρετόν.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Μπρετόν δήλωσε ότι η ΕΕ εστιάζει πολύ στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ενώ αρνήθηκε να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το αν υπήρξαν συγκεκριμένα περιστατικά που αφορούν το TikTok.

Ειδικότερα, το προσωπικό έλαβε εντολή να διαγράψει την εφαρμογή από κινητά τηλέφωνα και εταιρικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών συσκευών. Στους εργαζομένους δόθηκε προθεσμία έως τις 15 Μαρτίου για να απαλλαγούν από την εφαρμογή, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Κομισιόν σε email προς τους υπαλλήλους της που στάλθηκε την Πέμπτη και προβλήθηκε από το Bloomberg.

Οι δυτικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το TikTok, υπό το φως των ανησυχιών σχετικά με την κινεζική μητρική του εταιρεία, ByteDance.

Με λίγα λόγια, οι κυβερνήσεις στη Δύση ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι οι κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας βοηθούν την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες πληροφοριών της Κίνας να συλλέξει τεράστιο όγκο δεδομένων από όλο τον κόσμο.

Η απαγόρευση της ΕΕ έρχεται μάλιστα μετά από την απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ στα τέλη του περασμένου έτους να περιορίσει το TikTok από συσκευές ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο διευθύνων σύμβουλος της TikTok, Σου Ζι Τσιού, πρόκειται να καταθέσει για πρώτη φορά ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ στις 23 Μαρτίου για πιθανούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS – ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ

Πηγή

Σχετικά

Back to top