Συγκλονίζει η Μαίρη Παναγάκου: “Τον έντυσα γαμπρό στην κηδεία, φοβόμουν μη βανδαλίσουν το μνήμα του” |

at 8:38 πμ
194

“Ο Αντώνης φοβόταν για τη ζωή του, φοβόταν και για εµένα. Θα παλέψω, ώστε η θυσία του να µην πάει χαµένη” δηλώνει σοκαρισμένη η Μαίρη Παναγάκου.

Η είδηση πως η γνωστή μαγείρισσα, Μαίρη Παναγάκου, «έχασε» τον γιο της, Αντώνη Παναγάκο, έπεσε σαν βόμβα το πρωί της Τρίτης 14/2. Ο άτυχος 43χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του, όταν αυτοπυροβολήθηκε με πιστόλι στον κρόταφο.

Η κυρία Παναγάκου, λίγα μόλις 24ωρα μετά την κηδεία του γιου της, μίλησε στη Secret και τη Σάσα Σταμάτη για τον τραγικό χαμό του, τονίζοντας πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αποκαλυφθούν όλοι όσοι τον ώθησαν στην απελπισία και την αυτοχειρία.

«∆υστυχώς, οι καλοί δεν επιβιώνουν. Σε αυτή τη χώρα η αναξιοκρατία βασιλεύει. ∆εν τον κήδεψα στον Κότρωνα, αλλά στη Σπάρτη, γιατί φοβόµουν µη βανδαλίσουν το µνήµα του» δηλώνει η Μαίρη Παναγάκου και σοκάρει.

«Ο γιος µου θέλησε να κάνει την ανατροπή και να κάνει πράγµατα που θα βοηθούσαν περισσότερο τα παιδιά του χωριού. Ήθελε να συµµαζέψει τις εκκλησίες, µε τις οποίες του άρεσε πάρα πολύ να ασχολείται. Έγινε επίτροπος των εκκλησιών και δώρισε το πνευµατικό κέντρο, που ήταν ιδιωτική δωρεά τελείως, ώστε να µπορούν τα παιδιά του χωριού, µετανάστες τα περισσότερα, να έχουν κάποια δυνατότητα για περισσότερη µόρφωση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Μαίρη Παναγάκου δεν διστάζει µάλιστα να επισημάνει πως τόσο ο αδικοχαµένος γιος της όσο και η ίδια φοβούνταν για τη ζωή τους.

«Ο Αντώνης φοβόταν για τη ζωή του, φοβόταν και για εµένα. Φοβόταν ότι µπορεί να πετάξουν κάτι µέσα στον χώρο µας και να µας ενοχοποιήσουν. ∆εν µπορούσε να περάσει από έναν συγκεκριµένο χώρο, όπου όλοι αυτοί οι κουτσοµπόληδες µονίµως όλη µέρα έκαναν σχέδια και έβγαζαν αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν εναντίον µου και εναντίον του Αντώνη και πώς θα µας κάνουν µεγαλύτερη ζηµιά. Μόνο µε εµάς ασχολούνταν».

Πότε ήταν η τελευταία φορά που μίλησε μαζί του, πριν το τραγικό συμβάν; Η ίδια θυμάται:

«Τελευταία φορά µίλησα µαζί του τη ∆ευτέρα στις 2 το µεσηµέρι. Μου είπε ότι ήθελε ένα σάντουιτς. Του το έφτιαξα και το έφαγε. Καθάριζε το σπίτι του και έβγαλε πολλά σκουπίδια. Τον ρώτησα αν θα βάλει πλυντήριο και µου είπε “ίσως αύριο”. Στη συνέχεια του είπα: “Φεύγω, Αντώνη, και θα έρθει σε λίγο ο κύριος Νίκος να καθίσει µαζί σου”. Μου είπε: δεν χρειάζεται να έρθει».

«Πιστεύω ότι ο Αντώνης τα είχε οργανώσει όλα. Την ώρα που γύριζα από το Γύθειο µε πήρε τηλέφωνο κάποιος και µου είπε ότι µόλις τον είχε πάρει τηλέφωνο και του είπε “αντίο” και ότι άκουσε τον πυροβολισµό. ∆εν µπόρεσα να τον δω, γιατί ήταν χτυπηµένος στο κεφάλι, δεν θα το άντεχα» συμπληρώνει.

«Τον έντυσα γαµπρό στην κηδεία. Όλα ήταν άσπρα, πολλά λουλούδια, και µοιράστηκαν κουφέτα και γλυκά. Μέσα σε δύο µήνες έχασα όλη µου την οικογένεια. Ο σύζυγός µου πέθανε στις 8 ∆εκεµβρίου του 2022 έπειτα από µια 18χρονη, επώδυνη ασθένεια, εγκεφαλικά και καρκίνο. Αµέσως πέθανε ένας αδελφικός του φίλος από ανακοπή και σε λίγες µέρες και η άλλη επίτροπος που ήταν µαζί, από καρκίνο. Όλα είναι βαριά, δεν µπορώ να τα αντέξω», εξομολογείται η Μαίρη Παναγάκου.

Τέλος, η γνωστή μαγείρισσα προειδοποιεί πως δεν θα µείνει µε σταυρωµένα τα χέρια και ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να δικαιωθεί η µνήµη του γιου της.

«Εγώ έχω σκοπό να αποκαλύψω και να τιµωρηθούν όσοι τον πίκραναν και τον εξώθησαν σε αυτή την ενέργεια. Αυτό για τη µνήµη του, καθώς ήταν έντιµος άνθρωπος. Ο Αντώνης θεωρώ ότι τα είχε ετοιµάσει όλα από τις 9 Φεβρουαρίου, όταν πήγε να βρει το δίκιο του στο Πρωτοδικείο Γυθείου για µια υπόθεση στην οποία είχε αθωωθεί και εγκαλούσε 9 κατηγορουµένους για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση», αναφέρει.

«Ο πρόεδρος των πρωτοδικών, αντί να ασχοληθεί  µε τις κατηγορίες εναντίον τους, µε την τεχνική του συνηγόρου οδηγήθηκε στο να επανεξετάσει την αθωωτική απόφαση υπέρ του Αντώνη. Αυτό τον έκανε να εκραγεί στο δικαστήριο, αντιλαµβανόµενος την αδικία και την κακή διεξαγωγή της δίκης, και απευθύνθηκε προς τον πρόεδρο και τον συνήγορο ζητώντας τους δικαιοσύνη. Στη µνήµη του γιου µου, θα παλέψω να αλλάξουν κάποια πράγµατα σε αυτόν τον τόπο, ώστε η θυσία του να µην πάει χαµένη», σημειώνει κλείνοντας.


Διαβαστε Ακομη

Πηγή

Σχετικά

Back to top