Οδυσσέας Σταμούλης: “Μου έχουν φερθεί άσχημα στο θέατρο”

at 9:27 μμ
397
Οδυσσέας Σταμούλης

“Υπάρχουν άσχημες συμπεριφορές” εξομολογήθηκε ο Οδυσσέας Σταμούλης.

Ο Οδυσσέας Σταμούλης παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Μαρία Σοφιανού. Μέσα σε όλα, ο ηθοποιός που γνωρίσαμε μέσα από πλήθος επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών αναφέρθηκε τόσο στο ελληνικό κίνημα #metoo όσο και στην άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στους ηθοποιούς.

Το θέατρο «χτυπήθηκε» και από σοβαρές καταγγελίες σε συναδέλφους σας, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα είναι και προφυλακισμένοι. Πείτε μου τη γνώμη σας για όλο αυτό. Έχετε βιώσει ποτέ κάτι ανάλογο;

Μου έχουν φερθεί άσχημα, αλλά αυτό συμβαίνει στο θέατρο, καθώς είναι πολύ ανταγωνιστικός χώρος. Υπάρχουν άσχημες συμπεριφορές, αλλά μετά ζητάμε συγγνώμη. Σαφώς δεν δικαιολογώ κάτι. Από εκεί και πέρα, αυτοί που είναι προφυλακισμένοι, βαρύνονται με πολύ σοβαρές κατηγορίες και σωστά τους έχει αναλάβει η δικαιοσύνη. Αν κρίνουμε από την προφυλάκισή τους, υπάρχει βάση σε όλο αυτό, πράγμα που είναι ανατριχιαστικό.

Η γνώμη σας, όσον αφορά στο να έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος οι ηθοποιοί, ποια είναι;

Σε αυτό που με ρωτάς, θα έρθω σε μια εσωτερική μου σύγκρουση, διότι εγώ σαν άνθρωπος φιλελεύθερος της αριστεράς, θα έπρεπε να είμαι κατά της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, η οποία άλλωστε έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Από την άλλη, η εμπειρία και η πράξη έδειξε ότι αυτό, για τους επαγγελματίες του θεάτρου αποδείχτηκε καταστροφικό, κατά τη γνώμη μου. Ήθελε μια ισορροπία, αλλά είμαστε η χώρα της υπερβολής. Είπαμε δημοκρατικά να μην είναι κλειστό το επάγγελμα, αλλά έγινε το άλλο άκρο. Κάπως πρέπει να το προφυλάξουμε όλο αυτό.
Πηγή

Σχετικά

Back to top