«Ο ομοφυλόφιλος ζει καταπίεση 24 ώρες, σκέφτεσαι ας μπασάρω να μην με καταλάβουν»

at 1:07 μμ
344
«Ο ομοφυλόφιλος ζει καταπίεση 24 ώρες, σκέφτεσαι ας μπασάρω να μην με καταλάβουν»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε στο podcast του Oneman και το «Πρωινό έπαιξε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

«Ρατσισμό, ρατσισμό δεν έχω βιώσει με την έννοια που το λέτε εσείς. Οποιοσδήποτε ομοφυλόφιλος όμως ζει μέσα σε μία καταπίεση που είναι 24 ώρες το 24ωρο. Αν πηγαίνεις οπουδήποτε και σκέφτεσαι “ας μπασάρω λίγο τη φωνή μου για να μην με καταλάβουν”, το πώς θα σταθείς στο φανάρι να μην λυγίσει το χέρι, όλο αυτό είναι μία καταπίεση. Αν εσύ έχεις να προσέξεις 10 πράγματα,  εγώ είχα άλλα 110, τα οποία ούτε που σου περνούσαν από το μυαλό» εξομολογήθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Για τα γεγονότα του #metoo, o ηθοποιός επεσήμανε πως «με μαύρισαν όλα αυτά που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στο θέατρο. Γι’ αυτό σταμάτησα και να γράφω. Δεν επικοινώνησα να πω τη γνώμη μου σε συναδέλφους που τοποθετήθηκαν δημόσια και υπερασπίστηκαν καταστάσεις. Δεν θέλω να σχολιάζω κάτι που είπε κάποιος άλλος δημόσια. Μέσα μου ξέρω αν συμφωνώ ή αν διαφωνώ. Αυτό που θέλω να πω κυρίως είναι πως αν κάποιος είναι καλός ηθοποιός ή σκηνοθέτης δεν μας αφορά και δεν αφορά και το δικαστήριο.

Δεν υπάρχει κανένα άλλο επάγγελμα που όταν κάνει κάποιος ένα έγκλημα βγαίνει η συντεχνία: ναι αλλά παιδιά, έχει καταπληκτικές τυρόπιτες. Η τέχνη μας είναι πολύ ψηλά και πρέπει να την αγαπάμε και να τη στηρίζουμε. Δεν μπορεί όμως να είναι πάνω από την ανθρωπιά ή τη δικαιοσύνη. Αυτή τη στιγμή το αν κάποιος ήταν καλός ηθοποιός ή σκηνοθέτης είναι εξαιρετικά ασήμαντο».

«Δε θα ‘πρεπε να συζητάμε αν πρέπει να παίζονται ή όχι τα σίριαλ. Ας ακούσουμε αυτές τις γυναίκες που τόσα χρόνια έμειναν στη σιωπή και στον φόβο. Ας ακούσουμε τι έχουν να πουν, ας ακούσουμε την απολογία του κατηγορουμένου, ας ακούσουμε την ετυμηγορία του δικαστηρίου και μετά μπορούμε να συζητήσουμε» κατέληξε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

Πηγή

Σχετικά

Back to top