Πως επιδρά η μουσική στον οργανισμό μας

at 1:00 πμ
366
Πως επιδρά η μουσική στον οργανισμό μας

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς μουσική. Η επιστήμη έρχεται να ρίξει φως στο πως επιδρά η μουσική στον εγκέφαλο μας και πόσο ευεργετική είναι για τον οργανισμό μας.

Δείτε παρακάτω 5 τρόπους με τους οποίους η μουσική μπορεί να σας ωφελήσει:

Ανεβάζει τη διάθεση

Όταν η μουσική φτάνει μέσω της ακοής στον εγκέφαλο μας ενεργοποιείται η ντοπαμίνη αυτομάτως και νιώθουμε αίσθημα ευτυχίας.

Βελτιώνει τις επιδόσεις μας στην γυμναστική

Πόσες φορές εκεί που κάνατε γυμναστική νιώθατε ότι δεν έχετε άλλη ενέργεια και μόλις μπήκε το αγαπημένο σας τραγούδι ξαφνικά νιώθατε ποιος κάποιος σας έβαλε στη πρίζα; H μουσική κατά τη διάρκεια της γυμναστικής αποσπά τον εγκέφαλο μας από την κούραση και τον πόνο και μας ωθεί σε καλύτερες επιδόσεις.

Ενισχύει την υγεία μας

Η καρδιά μας που είναι το πιο απαραίτητο όργανο πάνω μας έχει πολλαπλά ωφέλη από τη μουσική, αφού μειώνει το άγχος, ρίχνει τη πίεση στο αίμα και εξασφαλίζει την ομαλή ροή του.

Βοηθά στην συγκέντρωση

Τώρα δικαιώνονται όσοι διαβάζουν με μουσική. Η μουσική φαίνεται πως μπορεί να μας κρατάει σε διέγερση χωρίς να μας αποσπά τη προσοχή.

Βελτιώνει την μνήμη

Επιστήμονες διαπίστωσαν σε παιδιά προσχολικής ηλικίας ότι όσα είχαν καθημερινή επαφή με τη μουσική είχαν καλύτερη απόδοση στην ανάγνωση, στην γραφή αλλά και ασε ασκήσεις μνήμης.

Πηγή

Σχετικά

Back to top