Σαν σήμερα: Το τραγούδι που φαντάστηκε αλλιώς την ανθρωπότητα (video)

at 1:00 πμ
420
Σαν σήμερα: Το τραγούδι που φαντάστηκε αλλιώς την ανθρωπότητα (video)

50 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την κυκλοφορία του άλμπουμ του John Lennon «Imagine», το οποίο περιέχει το ομώνυμο τραγούδι που προσπάθησε να οραματιστεί αλλιώς την ανθρωπότητα.

Εκτός από το «Imagine», το άλμπουμ περιέχει ακόμα 9 τραγούδια, μεταξύ αυτών το «Jealous Guy» και το «It’s So Hard». Το άλμπουμ παραμένει το πιο επιτυχημένο solo άλμπουμ του John Lennon μέχρι και τις ημέρες μας.

Πρόκειται για μια συλλογή τραγουδιών με πιο απαλές μελωδίες «με κουβερτούρα σοκολάτας για λαϊκή κατανάλωση», όπως είχε δηλώσει ο Lennon. Το «Imagine» ξεχωρίζει βέβαια, ως ένα τραγούδι που ζητά παγκόσμια ειρήνη, για έναν κόσμο χωρίς θεούς, κράτη, ιδιοκτησία και κοινωνικές τάξεις. Πρόκειται για ένα τραγούδι που πλέον έχει γίνει ο ύμνος του αντιπολεμικού κινήματος.

Από την άλλη το «Jealous Guy» έχει πάνω από 100 διασκευές. Το άλμπουμ έγινε αμέσως δεκτό με θέρμη από το κοινό και ανέβηκε στο No1 του αμερικανικού και του βρετανικού chart. Το κατάφερε και δέκα χρόνια αργότερα, μετά τη δολοφονία του Lennon.

Φέτος, στην επέτειο των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του θα γίνουν μια σειρά από δράσεις παγκοσμίως με την πρωτοβουλία των Yoko & Sean Ono Lennon, The Estate of John Lennon και Universal Music Group, για να εορταστεί όπως πρέπει η κυκλοφορία ενός τραγουδιού που οραματίστηκε έναν αλλιώτικο κόσμο.

Πηγή

Σχετικά

Back to top