“Έχει πέσει πολλή λάσπη στο θέατρο”

at 11:30 μμ
376
Θανάσης Κουρλαμπάς: “Έχει πέσει πολλή λάσπη στο θέατρο”

Για όλους και για όλα μίλησε ο Θανάσης Κουρλαμπάς στην εφημερίδα ON Time και την Σίσσυ Μενεγάτου. Όταν η κουβέντα έφτασε και στο θέμα με τις πολύκροτες καταγγελίες που έγιναν στον χώρο του θεάτρου, ο Θανάσης Κουρλαμπάς δε δίστασε να πάρει σαφή θέση.

Τον τελευταίο καιρό έχουμε δει ένα «απόστημα» που έσπασε και έχει σχέση με σοβαρές καταγγελίες συναδέλφων σου για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις. Πώς το κρίνεις;

«Είμαι σε μια τηλεοπτική δουλειά όπου συμμετείχε ο ένας εκ των συλληφθέντων (ο Πέτρος Φιλιππίδης), ο οποίος όμως δεν έχει δικαστεί ακόμα -δεν υπονοώ κάτι με αυτό-, αλλά δεν πρέπει και να το ξεχνάμε. Η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια να κρίνει.

Βεβαίως να τονίσω ότι γενικότερα η οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης ή άσκησης εξουσίας και αλαζονείας από άνθρωπο σε άνθρωπο, σε οποιοδήποτε κομμάτι της ζωής (εργασία, φιλία, σχέση) είναι μόνο καταδικαστέα και πρέπει να τιμωρείται. Αυτό που οφείλω να υπερασπιστώ όμως, είναι το θέατρο. Επειδή στον χώρο μου έχει πέσει πολλή λάσπη -όχι αδίκως καθώς βγήκαν στη φόρα πολλά τέτοια περιστατικά, νομίζω ότι θα προχωρούσε την κοινωνία μας πιο μπροστά αν όλοι οι χώροι κατάφερναν να ανοίξουν σιγά σιγά τις πύλες τους και να αρχίσει μια γενναία εκκαθάριση. Γιατί αισθάνομαι ότι έχει «πυροβοληθεί» άγρια ο καλλιτεχνικός κόσμος, ο οποίος θυμίζω «βλήθηκε» ιδιαιτέρως από την πανδημία και δεν έτυχε της καλύτερης αντιμετώπισης».

Πηγή

Σχετικά

Back to top